Fii în formă tot timpul! Află cum

Sunt numeroși oameni care ar putea suferi de dureri cronice și depresie. Iată ce trebuie să știi și ce sfaturi să dai cuiva din preajma ta când se confruntă cu durerea cronică.

Ce este durerea cronică

Potrivit experților în sănătate, în cazul în care durerea este mai intensă decât media de timp pentru vindecare, aceasta poartă numele de durere cronică. Pentru a fi mai clari, dacă durerea durează de la o lună la șase luni, ea se numește durere acută. Motivul pentru care durerea poate fi acută sau cronică este legat de numeroși factori. De exemplu, durerea cronică poate avea legătură cu emoții variate, cum sunt tristețea, vinovăția, frica sau depresia.

Iată câteva sfaturi despre cum să trăiești cu durerea cronică:

Mergi la centre de terapie

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a face față durerii cronice este să ajungi la un centru de terapie. Aici poți face terapie cognitiv-comportamentală ori să înveți cum să-ți ții anxietatea sub control sau alimentația.

Exerciții pentru consolidarea rezistenței fizice și mentale

În timpul exercițiilor fizice intense, în corp crește nivelul de endorfine, hormon care ajută la îmbunătățirea stării de spirit și care combate durerea. Poți încerca yoga și meditația.

Schimbă-ți atitudinea

Schimbarea atitudinii este alegerea potrivită în tratarea multor tulburări. Aceasta este una dintre cele mai bune moduri de a face față durerii cronice. Încearcă să nu mai fii anxios și să ai doar gânduri pozitiv.

Reducerea nivelului de stres, anxietate și depresie

Anumite tulburări cum sunt furia, stresul, anxietatea și depresia pot crește riscul unei dureri cronice. Ascultarea pieselor preferate sau pictura pot ajuta la reducerea stresului.

Încearcă să gândești doar pozitiv. Sursa foto

Citeste continuarea articoilului aici

 

Adaugati comentariu