Conceptul BMW Z4 – Pe ultima sută de metri

conceptul BMW Z4

Așa arată conceptul BMW Z4, care va fi prezentat mâine, la Concursul Eleganței de la Pebble Beach, California. Versiunea de serie va urca pe scena Salonului Auto de la Frankfurt în luna septembrie.

Dezvoltat în colaborare cu Toyota, care lucrează la relansarea modelului Supra, prototipul Z4 vine cu o grilă masivă care a renunțat la lamelele verticale tipice BMW, optând, în schimb, pentru linii întrerupte. Imaginea agresivă este completată de blocurile optice și de jantele robuste. Aripile spate extrem de evazate îi confirmă caracterul masculin.

“Conceptul exprimă noul limbaj de design BMW, din toate perspectivele și în toate detaliile”, spun cei care se află în spatele liniilor roadster-ului german. “De la partea frontală dinamica, la profilul frapant si la partea posterioară bine conturată: cateva linii și o înterpunere subtilă intre suprafete sunt de ajuns pentru a genera o senzație de putere si emotie”, spune Adrian van Hooydonk, vice-presedintele diviziei de design de la BMW.

Există zvonuri care susțin că BMW Z4 va miza pe un acoperiș textil și o caroserie fabricată din materiale ușoare pentru a face roadster-ul cât mai ușor și mai distractiv. Sub capota lui Z4, se vor regăsi unități cu patru și șasse cilindri.

Conceptul Z4 va fi prezentat mâine la Pebble Beach, California, iar versiunea de serie va ajunge în septembrie la Frankfurt. Rămâneți pe recepție, vă vom ține la curent cu cele mai noi informații despre roadster-ul Z4.

Adaugati comentariu