Cine poate obține despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări sau deces?

Cine poate obține despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări sau deces? Nu există în lumea auto vreo întâmplare mai nefericită decât cea în care un accident rutier lasă în urmă victime directe – persoane ce suferă vătămări corporale sau, mai grav, victime indirecte – cele ce pierd persoane dragi pentru totdeauna!

Te-ar mai putea interesa si

Industria auto din Europa revine la viață

Este o realitate cruntă dar trebuie să știm ce putem face în astfel de situații tragice. Doamna avocat Valentina Priboi de la Priboi și Asociații ne-a prezentat câteva detalii tehnico-juridice referitor la problema obținerii de despăgubiri RCA în asemenea situații critice:

“Avem două tipuri de victime: cele care suferă vătămari corporale și cele care își pierd persoane dragi în accidentele rutiere. În primul caz, cel al accidentelor auto cu vătămări corporale, trebuie precizat ca doar persoana vătămată poate cere despăgubiri, ci nu și rudele acesteia. Aceste despăgubiri se cer de la societatea de asigurări RCA a șoferului vinovat de producerea accidentului iar valoarea despăgubirilor diferă în funcție de numărul de îngrijiri medicale stabilit prin Certificatul medico-legal.

Cine poate obține despăgubiri din accidente rutiere cu vătămări sau deces?

În a doua situație, cea a victimelor indirecte, este vorba despre persoane care își pierd apropiați, membri ai familiei în accidente auto. Pentru fiecare persoană decedată în accidentul rutier pot cere despăgubiri copiii acesteia, nepoții, frații și surorile, soțul sau soția, parinții și bunicii, precum și orice altă persoană care poate dovedi instanței că a suferit o pierdere de pe urma decesului persoanei pentru care se solicită despăgubirea”

 

Adaugati comentariu