Cele mai bizare legi rutiere din lume. Să nu cumva să conduci legat la ochi!

legi rutiere bizare

Ne-am obișnuit să ne plângem de legile noastre, dar ce să mai zică luxemburghezii, de exemplu, care sunt obligați să aibă ștergătoare, chiar dacă mașinile pe care le conduc nu au parbriz? Iată cele mai bizare legi rutiere din lume!

Avem lista celor mai ciudate reguli care se aplică în trafic pe mapamond. Oricât de rele vi se par legile noastre, puteți să vă consolați cu gândul că la alții e mai rău!

1. În Peninsula Scandinavă trebuie să rulezi cu farurile aprinse, și pe timp de zi, indiferent dacă te afli în oraș sau în afara orașului. Nu, nu se acceptă luminile de zi sau proiectoarele.

2. În Luxemburg, șoferii sunt obligați să aibă ștergătoare, chiar dacă nu au parbriz la mașina pe care o conduc.

3. În San Francisco, există o lege care le interzice spălătoriilor auto să folosească lenjerie intimă pe post de cârpe de șters apa de pe mașini. În regie proprie, americanii pot folosi orice.

4. Pe celebra Autobahn din Germania este ilegal să rămâi fără benzină. Ca să se ferească de amenzi drastice, șoferii părăsesc autostrada imediat ce se aprinde în bord martorul roșu care anunță că autonomia e pe sfârșite.

5. În Denver, Colorado, cine are o mașină neagră, nu are voie să o scoată la plimbare duminica. Cine greșește, plătește amendă!

6. Pentru a fluidiza traficul în Manilla, autoritățile filipineze impun reguli asemănătoare cu cele din perioada comunistă de la noi: dacă numărul de înmatriculare se încheie în 1 sau 2, șoferii nu au voie să conducă în zilele de luni.

7. O lege extrem de subiectivă îi penalizează în Rusia pe șoferii cu mașini murdare. Cine decide dacă mașina trece testul? Agentul de circulație are această responsabilitate.

8. În Danemarca, înainte de a porni la drum, șoferii sunt obligați prin lege să verifice dacă se ascund copii în mașină.

9. În Thailanda, îi este interzis celui aflat la volan să conducă fără cămașă/bluză. Pasagerii aflați în vehicul se pot dezbrăca.

10. În Alabama, Statele Unite, șoferii nu au voie să conducă legați la ochi pe drumurile publice. N-au decât să o facă în propria curte, dacă vor!Vezi și Cele mai ciudate amenzi rutiere din lume!

Sursă foto: Carscoops.

Adaugati comentariu