Cele mai ciudate amenzi rutiere din lume

În 1896, în Londra a apărut pentru prima dată ideea de amendă, asta după ce un șofer care conducea cu viteza de 13 km/ora a lovit mortal o femeie, mamă a doi copii. În prezent, toate statele lumii au reglementări bine puse la punct în ceea privește circulația și, desigur în cazul amenzilor, pe care le primesc șoferii care nu respectă aceste legi.

  1. În Finlanda s-a înregistrat cea mai mare amendă, 170.000 de euro, acordată lui Jussy Salonoya pentru viteză. Acesta gonea cu Porsche-ul său prin Helsinki, într-o adevărată cursă de viteză.
  2. În California primești o adevărată lecție în urma căreia te vei gțndi de 2 ori dacă vrei să apeși pedala de accelerație. În locul amenzii, legea îți permite optezi pentru o vizită la morgă. Acole, vei înțelege că viața are prioritate.
  3. Mexic, alt stat, alte idei. Aveți grijă, pentru că primarul vă informează urmatorul lucru „conduceți cu atenție, întrucât în orașul nostru nu se găsește niciun spital și nicio farmacie. Ca urmare, nici medici și nici medicamente nu avem. Vă uram drum bun”.
  4. Drumurile Boliviei sunt pline de șoferi teribiliști, drept pentru care accidentele sunt la ordinea zilei. În amintirea celor decedați au fost puse cruci de-o parte și de alta a drumului. Acestea pot reprezenta avertizări serioase.
  5. În Rusia ești amendat dacă conduci o mașină murdară.
  6. În Arkansas ești amendat dacă claxonezi într-un loc unde se servesc băuturi răcoritoare şi sandvişuri după ora 21. 00.
  7. O lege din New Jersey interzice şoferilor să se încrunte în faţa polițiștilor.
  8. In Georgia, e ilegal sa scuipi din masini, nu si din camioane.
  9. În Japonia ești amendat cu 65 de dolari dacă stropești un pieton aflat pe trotuar.
  10. În Arizona nu  ai voie să conduci cu spatele.

Înainte de orice călatorie este bine să te documentezi cu privire la reglementările rutiere din zonă. În caz contrar, te poți alege cu amenzi usturătoare.

Surse: Ziarul Financiar, Ziare.com

Adaugati comentariu