Cel mai sportiv Opel Corsa, față-n față cu strămoșul său

Opel

Noul Opel Corsa GS Line este față-n față cu strămoșul său, Corsa A GSi, venit pe lume în anii ‘80. Ce valori a preluat tânărul de la părintele său?

GSi era numitorul comun al modelelor sportive de  la Opel. Purtând logo-ul cu fulger, Opel Corsa Grand Sport injection, era, în anii ‘80, la fel de dinamic ca o motocicletă. Proporții ultra-compacte și doar 820 de kilograme, scaune sport și 100 de cai putere. Erau ingredientele care îl făceau pe micul Corsa un atlet veritabil. Azi, aceste  valori se regăsesc în Corsa GS Line.

Opel Corsa GS Line vs Opel Corsa GSi (1)

Noul Corsa GS Line poartă o caroserie chili-red și un acoperiș negru. Cea de-a șasea generație urmează principiul eficienței și dinamicii tipice clasei. Noul Corsa GS Line preia valorile strămoșului său. Sub capota sa apare motorul turbo de 1,2 litri cu 130 de cai putere și 230 Nm, care îl fac să alerge de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde și să atingă o viteză maximă de 208 km/h.

10 lucruri esențiale despre noul Opel Corsa e

Sub capota lui GSi se afla motorul de 1,6 litri, dezvoltat în 1988, care făcea modelul să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde. Arcuri rigide, amortizoare reglate special, discuri de frână ventilate, de dimensiuni mai mari decât cele standard și bare anti-ruliu făceau mașina să abordeze virajele cu mult curaj.

Opel Corsa GS Line vs Opel Corsa GSi (4)

Și în trecut, și acum, versiunea sportivă a primit standard scaune sport, bare față și spate redesenate și o țeavă de evacuare cromată.

Producția lui Corsa A GSi s-a oprit în 1993. Peste 10.000 de unități din prima generație fuseseră construite. Povestea de succes a fost continuată de Corsa B GSi, cu al său motor cu 109 cai putere. A fost urmat de Corsa C GSi cu 125 de cai putere și o viteză maximă de 202 km/h. Din 2007, acesta i-a predat ștafeta lui Corsa D GSi, cu motor de 1,6 litri și 150 de cai putere, iar în 2018, a venit pe lume cea de-a cincea generație, cu motorul turbo de 1,4 litri de 150 de cai putere.

Opel Corsa GS Line vs Opel Corsa GSi (7)

GSi sunt literele magice care apar atât în clasa mică de la Opel, cât și în segmentul D, la Opel Insignia. Limuzina Grand Sport și break-ul Sports Tourer i-au ținut companie lui Corsa GS Line la standul companiei de la Salonul Auto de la Frankfurt.

 

Adaugati comentariu