Cârligul de remorcare – instrucțiuni de montaj

Remorcare

Cârligul de remorcare este unul dintre cele mai des utilizate accesorii auto, fiind util în foarte multe situații. De la montarea cutiilor de portbagaj ori a suporturilor de biciclete, la cea mai evidentă destinație a sa, cea de tractare a altor vehicule, un cârlig de remorcare se poate dovedi a fi un ajutor de nădejde chiar și în situațiile mai puțin plăcute din trafic.

Vorbim despre tamponările ușoare sau despre parcările cu spatele mai puțin reușite, circumstanțe în care acest accesoriu auto îți va salva bara din spate a mașinii, preluând tot șocul rezultat în urma impactului.

Dacă mașina pe care o conduci nu este prevăzută cu un cârlig de remorcare, o investiție excelentă de care te vei bucura în nenumărate situații este achiziția unui astfel de accesoriu.

Vestea bună este că montarea acestuia este foarte simplu de realizat și nu vei avea nevoie de ajutorul niciunui expert auto. Ba chiar vei putea monta un cârlig de remorcare singură, direct pe locul de parcare al mașinii tale. Cum poți face acest lucru poți vedea în tutorialele video pe care ți le-am pregătit mai jos.

Montarea cârligului de remorcare semidemontabil cu două șuruburi

Cârligul de remorcare semidemontabil este cea mai economă soluție la care poți apela, dar poate și cea mai potrivită pentru tine, dacă șuruburile, piulițele și șurubelnițele nu sunt prietenele tale cele mai bune. Iar dacă prețul redus sau ușurința la montare nu te încântă foarte mult, poate te va convinge să îl cumperi ușurința cu care îl poți demonta atunci când nu mai ai nevoie de el.

 

Iată cum îl poți monta pe mașina ta în câteva minute:

Montarea cârligului demontabil automat cu manetă

Dacă nu te încumeți să îmi montezi singură cârligul de remorcare și vrei să lași această activitate pe mâna specialiștilor din domeniul auto, îți recomandăm să apelezi la varianta superioară și ceva mai scumpă a cârligului cu două șuruburi, și anume cel demontabil automat cu manetă. Acesta poate fi montat sau demontat, așa cum îi spune și denumirea, prin simpla acționare a unei manete, lucru care te va scăpa de grija că vei avea nevoie de ustensile pentru a-l putea folosi.

 

Dacă preferi imaginile în locul cuvintelor, iată cum poți monta și demonta un cârlig de acest tip:

 

Montarea cârligului demontabil vertical cu cheie

Dacă siguranța este mai importantă pentru tine decât prețul sau ușurința la montare a accesoriilor auto, îți sugerăm să îți comanzi un cârlig de remorcare demontabil vertical cu cheie, prevăzut cu un sistem antifurt. Acest model, superior celor două descrise anterior, poate fi folosit cu ajutorul unei chei de tip lacăt, care îți va asigura cârligul chiar și atunci când ești nevoită să îți parchezi mașina în spații publice.

Aici poți vedea cum funcționează acest tip de cârlig de remorcare:

 

Poți comanda online un cârlig de remorcare pentru Skoda sau un cârlig de remorcare pentru BMW și te poți bucura cât mai curând de utilitatea acestui accesoriu auto!

Adaugati comentariu