Noul Mercedes-Benz A-Class și-a dezvăluit interiorul și noul sistem multimedia, care poartă denumirea sofisticată de MBUX, la Târgul de Tehnologie din Las Vegas. La scurt timp, compacta de la Mercedes a fost surprinsă rulând prin orașul jocurilor de noroc, purtând un strat gros de camuflaj. Dar asta este tot ce arată A-ul de la Mercedes în Vegas.

Se pare că viitoarea Clasă A se grăbește. Deși era inițial programat pentru lansarea în primăvară, A-ul de la Mercedes a plecat deja spre Detroit, acolo unde își va face debutul alături de noua generație a Clasei G. Ca și în cazul off-roader-ului construit în Austria, la Graz, am văzut deja interiorul revoluționar al compactei, cu două ecrane de mari dimensiuni unite sub o suprafață de sticlă.

Cu un portbagaj mai mare cu 29 de litri față de generația precedentă, cu spațiu mai generos pentru pasagerii care iau loc pe bancheta din spate și scaune Multicontour în față, A-Class, care stă acum pe platforma MFA 2, nu a suferit doar o revoluție digitală, ci și una tehnologică.

Odată cu noul A, Mercedes lansează și o nouă generație de motoare. Unitățile pe benzină M254 vor avea o capacitate maximă de 2 litri, injecție directă și supraalimentare. Pe lângă versiunile A 250 și AMG 45, aceasta din urmă cu peste 400 de cai putere, va sosi în gamă și o versiune sportivă intermediară, cu aproximativ 300 de cai putere, care va purta, în premieră, denumirea de A35. Nemții pregătesc și un model cu propulsie hibridă și autonomie electrică de circa 50 de kilometri.

Mai multe despre Mercecdes-Benz A-Class, aflați pe www.mercedesblog.com!