Bentley Bentayga, unul dintre SUV-urile ultra-luxoase ale lumii, acum mai accesibil, cu motor V8

Bentley Bentayga V8 (4)

Pentru cine nu-și permite Bentley Bentayga cu motor W12, primul SUV al companiei, vine acum pe lume modelul cu motor V8. Este vorba despre propulsorul turbo de 4.0 litri pe benzină cu 550 de cai putere și cuplu de 770 Nm.

De numai 4,5 secunde are nevoie Bentayga cu V8 pe benzină să ajungă de la 0 la 100 km/h, în drumul spre viteza maximă de 290 km/h, fiind cu mai puțin de jumătate de secundă mai lent ca versiunea cu unitate W12.

Bentley Bentayga V8 (3)

Este motorul care propulsează și Porsche Panamera Turbo, și Panamera Sport Turismo, cărora le asigură aceeași putere. SUV-ul ultra-luxos vine cu transmisie automată cu opt trepte și tracțiunea integrală, dar și cu un sistem de dezactivare a 4 cilindri pentru eficiență maximă. Constructorul promite cifre de consum în jurul valorii de 11,4 l/100 km.

Englezii lansează, odată cu Bentayga cu motor V8, și un model nou de jante de 22 de inci cu discuri ceramice de 440 mm în față și 370 mm în spate și etriere în nuanța roșu Tornado pe față, pentru a sublinia natura super sportivă a SUV-ului exclusivist. Frânele carbon-ceramice opționale fac parte din cel mai mare sistem de frânare din lume disponibil pe un model de serie. O grilă neagră cu detalii cromate și un sistem de evacuare special sporesc efectul dramatic.

AI VĂZUT CEL MAI TARE TEST COMPARATIV AL ANULUI TRECUT?

DACIA DUSTER VS BENTLEY BENTAYGA

La interior, Bentley V8 continuă tradiția detaliilor fine și elegante și a materialelor autentice. Clienții pot bifa finisaje lucrate manual și pot alege configurații cu patru, cinci sau șapte locuri. Odată cu noul propulsor, sunt oferite și opțiuni noi de design: finisajul cu fibră de carbon lucioasă, volanul din lemn și pielea roșie Cricket Ball se regăsesc pe listă.

SUV-ul britanic beneficiază și de Bentley Dynamic Ride, tehnologia care utilizează un sistem de 48V și care contracarează forțele laterale în viraje pentru a spori stabilitatea, manevrabilitatea și confortul la rulare. Drive Dynamic Mode îi dă libertatea celui aflat la volan să configureze comportamentul mașinii în funcție de suprafața de deplasare.

Adaugati comentariu