Ce mașină va avea noul împărat al Japoniei?

noul împărat al Japoniei

Noul împărat al Japoniei, Prințul Naruhito, se va deplasa la bordul unei limuzine personalizate, cu ocazia încoronării, dezvăluie Wall Street Journal.

Mașina, o limuzină fără acoperiș, va fi construită special de Toyota pentru această ocazie. Va fi primul model decapotabil de acest tip, construit de producătorul nipon. Aceasta va avea la bază o Toyota Century, care preia soluțiile tehnice de la Lexus LS hibrid, dar prezintă elemente retro de design.

noul împărat al Japoniei
Toyota Century

În versiune de serie, limuzina este pusă în mișcare de un motor V8 de 5.0 litri și de un motor electric, care dezvoltă împreună 425 de cai putere. Toyota construiește 50 de astfel de limuzine săptămânal și toate își găsesc rapid cumpărător, în ciuda prețului de pornire descurajant, de 180.000 de dolari.

Test drive DS7 Crossback – Dacă aș fi pentru o zi președinte…

Încă nu există informații dacă automobilul cu care noul împărat se va deplasa la ceremonia de încoronare va avea un acoperiș retractabil sau va fi, pur și simplu, o Toyota Century fără plafon.

noul împărat al Japoniei

Ultima apariție oficială pe străzile din Tokyo a Prințului Naruhito a avut loc în 1993, atunci când acesta s-a căsătorit cu Prințesa Masako. La acea vreme, mirii au primit un Rolls-Royce Corniche decapotabil. Și acest vehicul a fost pe lista de mașini luate în considerare pentru ceremonia de încoronare, dar se pare că restaurarea sa este prea dificilă și prea costisitoare.

Naruhito îi succede la tron tatălui său, Împăratul Akihito, primul împărat japonez din ultimii peste 200 de ani, care a abdicat.

După încoronare, Naruhito va folosi o Toyota Century standard.

 

Adaugati comentariu