În așteptarea lui i8, BMW ne oferă imagini oficiale cu roadster-ul care va fi prezentat la sfârșitul acestei luni, la Salonul Auto de la Dubai. Bavarezii arată o scurtă etapă a procesului de producție, cum arată mașina camuflată, dar și o incursiune pe un drum virajat.

Secretoși din fire, cei de la BMW păstrează încă un strat gros de camuflat pe i8 Roadster. Prezentat sub formă de concept în 2012 la Beijing, sub denumirea de BMW i8 Sypyder, bolidul eco este arătat acum în uzină, în momentul în care își primește acoperișul pe linia de asamblare.

BMW i8 Roadster 2

Filmat la uzina din Leipzig, acolo unde sunt asamblate și modelele i3 și i8 coupe, clipul prezintă roadster-ul cu acoperiș textil și acționare electrică, ce poate fi închis sau deschis în 14 secunde, la viteze de până la 60 km/h.

Testarea suspensiei și a aerodinamicii sunt și ele prezentate pe scurt în imagini. Se pare că versiunea cabrio va primi un plus de putere pentru a compensa greutatea adusă în plus de sistemul electric al acoperișului, dar și faruri redesenate față de cele ale coupe-ului. Sub capota roadster-ului, ar trebui să se afle un sistem plug-in hibrid, care dezvoltă 400 CP, iar bateria va beneficia de o capacitate de 14 kWh.

BMW i8 Roadster va fi prezentat pe 28 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles.