BMW face mașina fără cheie, care se deschide prin smartphone. Ce te faci fără baterie la telefon?

BMW cheie

Zilele cheilor de mașini sunt numărate. Producătorii auto, în frunte cu BMW, se gândesc la cum vor deschide clienții lor mașinile fără să folosească nici măcar sistemul „keyless”, care permite accesul prin atingerea portierei, dacă ai cheia asupra ta.

La Salonul Auto de la Frankfurt, Ian Roberston, membru al Consiliului de Adminstrație de la BMW responsabil cu vânzările, susține că studiile derulate de bavarezi au arătat că cei mai mulți dintre șoferi au tot timpul telefoanele mobile la ei. Aplicația BMW pentru smartphone le permite proprietarilor să controleze diverse funcții și ar putea înlocui la un moment dat cheia propriu-zisă.

“Sincer vorbind, câți oameni au nevoie cu adevărat de o cheie?”, întreabă Robertson. “Nu o scot niciodată din buzunar, deci de ce e nevoie să o mai care după ei? Dacă vom face această schimbare mai devreme sau mai târziu, rămâne de văzut”, a adăugat oficialul.

Vezi cum a râs o blondă de cei care voiau să-i facă o farsă, folosind BMW Display Key.

Există însă motive de îngrijorare în privința siguranței unei aplicații de smartphone folosite pentru accesul în mașină și pentru pornirea automobilului. Ce se întâmplă dacă proprietarul mașinii rămâne fără baterie, dacă aplicația nu funcționează sau dacă acesta își pierde telefonul mobil?

La ora actuală, BMW comercializează și o cheie inteligentă, BMW Display Key, care poate realiza parcarea automată și deplasarea mașinii înainte și înapoi.

Adaugati comentariu