Primele taxiuri autonome Tesla au fost livrate la Dubai

Tesla Dubai

Principala companie de taxiuri de la Dubai trece la flotă de mașini Tesla. Firma de taximetrie a primit deja 50 de unități Tesla Model S și X și plănuiește utilizarea acestora fără șoferi atunci când infrastructura și legea vor permite circulația mașinilor autonome pe drumurile publice.

La ora actuală, modelele Tesla rulează între aeroport și centrul metropolei din Emiratele Arabe Unite, iar la volan se află șoferi, desi mașinile vin echipate cu funcția Autopilot, activată pentru străzile citadine.

Preșdintele Autorității Civile Aeronautice de la Dubai, care ocupă și funcția de președinte și CEO al Emirates Airline & Group și este și șef al Consiliului Suprem al Energiei la Dubai, șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, a anunțat că încă 75 de modele vor ajunge pe străzile orașului anul viitor. În 2019, încă 75 de unități vor fi livrate în Emirate.

Pentru moment, nu se știe dacă prețul taxiurilor electrice importate din Statele Unite ale Americii va fi același cu cel plătit de clienții care călătoresc la bordul altor mașini. La Dubai, pornirea costă 12 dirhami (aproximativ 12 lei), iar prețul pentru un kilometru este de 2 dirhami (aproximativ 2 lei). O oră de așteptare costă 30 de dirhami.

Sunt curajoase autoritățile din Emirate. Cu aproape jumătate de an în urmă, au aprobat și testarea taxiurilor zburătoare produse de Mercedes-Benz în colaborare cu Volocopter.

 

Adaugati comentariu