Acura NSX – Primul supercar din lume conceput de o femeie

Este sexy, exotică și are forme senzuale după care oricine ar întoarce capul. Este puternică și are personalitate. Pare femeia perfectă, așa-i? Dar noi nu vorbim aici despre o mașină. Și nu orice mașină, ci un supercar adevărat: Acura NSX. Un bolid al cărui design a fost realizat de o femeie: Michelle Christensen.
Acura NSX design facut de o femeie

Trei motoare electrice și un V6 twin-turbo alcătuiesc un grup propulsor hibrid, care dezvoltă 573 CP și care pun Acura NSX bară la bară cu alte forte motorizate ale naturii. Ai numărat până la 3 și supercarul a ajuns deja la 100 km/h.

Acura NSX design facut de o femeie

Dar v-ați gândit cine a făcut Acura NSX să arate atât de spectaculos și fioros în același timp? În spatele imaginii exotice se află… o femeie! Michelle Christensen are 35 de ani și a ajuns în industria auto înainte de a deveni absolvent de universitate.

Tatăl lui Michelle era pasionat de muscle car-uri. Așa că viitoarea studentă la Design, la Universitatea din Pasadena, a crescut printre mașini ca Plymouth GTX și Dogde Super Bee. Până în momentul în care a ajuns la facultate, tot ce desenase erau rochii de bal pentru ea și prietenele ei. Design auto? Habar nu avea de așa ceva, așa că în viziunea profesorilor, era încă o blondă care visa la mașini super tari. Dar aceeași profesori au fost uluiți de talentul său. Până a terminat universtatea, trei companii auto o doreau deja în echipa lor. În cele din urmă, a ales Acura în 2005, unde NSX a fost primul ei proiect.

Acura NSX design facut de o femeie

E mai greu să desenezi un supercar decât o mașină oarecare? Da, pentru că trebuie să-I configurezi o imagine care să aibă puterea să întoarcă și capetele celor care nu sunt pasionați de mașini, dar și să ții cont că are nevoie de o aerodinamică specială. Acura NSX 2017 trebuia să fie atrăgătoare, eficientă și suficient de practică încât să fie acceptată și ca mașină de zi cu zi.

Adaugati comentariu