A venit vara la Skoda! Așa arată conceptul Skoda Sunroq

Skoda Sunroq (3)

Skoda Sunroq este conceptul construit de 23 de elevi ai Școlii Vocaționale Skoda și are la bază SUV-ul Karoq. Creația lor combină natura sportivă a mașinii cu distracția în aer liber și cu spiritul practic.

Elevii, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, au lucrat timp de opt luni la ceea ce se numește Skoda Sunroq, un SUV decapotabil vopsit în alb și roșu, care are la interior tapițerie din piele roșie. Numele mașinii a fost ales de clienții și fanii brand-ului ceh. Aceștia au transmis sugestiile lor prin intermediul rețelelor de socializare. Cel care a ales numele câștigător a fost invitat la prezentarea oficială a conceptului și a avut ocazia să-l și conducă.

Skoda Sunroq (1)

Logo-urile Skoda sunt iluminate, la fel și pasajele roților și mânerele portierelor, pentru a sublinia faptul că avem de-a face cu o mașină specială.

Tinerii care au lucrat la Sunroq au fost supervizați de profesorii de la Școala Vocațională Skoda, dar și de experți din cadrul departamentelor de Dezvoltare Tehnică, Design și Producție.

Skoda Sunroq (4)

“Este o senzație extraodinară să poți prezenta Sunroq publicului”, spune Michal Bydžovský, unul dintre cei 23 de elevi implicați în proiect. “Ultimele opt luni au reprezentat o provocare uriașă pentru întreaga echipă, dar cred că am făcut treabă bună.”

“Rezultatul acestui proiect demonstrează calitatea instruirii profesionale pe care studenții o primesc la Școala Vocațională Skoda”, susține Carsten Brandes, managerul Academiei constructorului ceh.

Prima etapă a construcției a constat în ranforsarea caroseriei mașinii și în îndepărtarea acoperișului. Această etapă a implicat și modificarea tuturor celor patru portiere și redesenarea ușii portbagajului. În comparație cu portbagajul lui Karoq, care oferă 521 de litri, Sunroq pune la dispoziția ocupanților un spațiu și mai generos.

La deschiderea portabagajului și a portierelor, este proiectat pe asfalt logo-ul companiei.

Skoda Sunroq (5)

Montanții față au fost și ei regândiți, montanții centrali au fost îndepărtați, iar centurile de siguranță au fost repoziționate. Conceptul a primit și bare noi. În schimb, ampatamentul de 2.638 mm, lungime de 4.382 mm și lățimea de 1.811 mm au rămas neschimbate. Sunroq măsoară 1.480 mm în înălțime.

Conceptul este propulsat de un motor 1.5 TSI cu patru cilindri, care dezvoltă acum 163 CP și un cuplu maxim de 279 Nm, ceea ce permite mașinii să ajungă la o viteză maximă de 195 km/h și să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,6 secunde. Elevii au ales jante VEGA din aliaj, de 20 de inci, și au preferat amortizoarele de la Skoda Octavia RS, care coboară mașina cu 50 mm. Sunroq are și o evacuare sport cu o coloană sonoră pe măsură.

Cei care urmează cursurile Școlii Vocaționale Skoda, înființate în 1927 la Mlada Boleslav, realizează anual un concept, începând cu 2014.

Adaugati comentariu