Femeile se uită mai mult în oglinzile retrovizoare decât bărbații. Știți de ce?

oglinzi retrovizoare

Fiecare mașină are în dotare oglinzi retrovizoare. Fără acestea, nu am vedea ce se întâmplă în jurul mașinii. Acest subiect este foarte puțin abordat, deși oglinzile retrovizoare sunt cele care îți permit să faci toate manevrele atunci când ești la volan. Și da, le poți folosi și pentru refacerea machiajului! 🙂

Tipuri de oglinzi retrovizoare

Oglinda retrovizoare de interior – aceasta îți permite să vezi ce se întâmplă în spatele tău. Oglinda este dreaptă, iar imaginea te va ajuta să aproximezi distanța ți viteza celui din spate. Oglinzile de interior se reglează atunci când ești în mașină, în poziția normală de condus, astfel încât, atunci când te uiți în oglinda retrovizoare să nu fie nevoie nici să-ți schimbi poziția, nici să te întinzi spre ea, nici sa-ți distragă atenția încercând să o reglezi din mers. Reglarea oglinzii este la fel de importantă ca punerea centurii, așa că nu plecați la drum până nu vă asigurați vizibilitatea în toate unghiurile.

Oglinzi retrovizoare

Oglinzile de exterior – acestea sunt realizate dintr-o oglindă convexă, ceea ce oferă mai multă vizibilitate. Nu veți mai aprecia atât de ușor distanța și viteza celui din spate, deoarece mașinile vor părea mai mici și mai departe decât sunt în realitate. Este foarte important să le reglați din poziția normală de condus, dar înainte de a pleca la drum, astfel încât să vedeți ce se întâmplă atât în partea dreaptă a mașinii, cât și în partea stângă.

Oglinzi retrovizoare

Practic, înainte de orice manevră, uitați-vă în oglinzile retrovizoare:

1.       Înainte de a scoate mașina din parcare

2.       La schimbarea benzilor

3.       În depășiri

4.       La opriri sau staționări

5.       La plecarea de pe loc

6.       La întoarceri

7.       La parcări

8.       La semafor

9.       La semnalul altui șofer

10.   Când un alt șofer vrea să te depășească

Verificarea temeinică a mașinii este foarte importantă înainte de a pleca la drum. Tratați fiecare lucru cu maximă seriozitate și asigurați-vă că ați luat toate măsurile pentru a contribui la un trafic civilizat.

 Sursa: PDC

Adaugati comentariu