Duesenberg: Un nume mare din trecut

duesenberg

Erau vremuri în care, dacă spuneai că cineva are un Duesenberg, nu erai întrebat ce este un Duesenberg, ci, mai degrabă, cine este cel care îl deține și cu ce se ocupă.

Duesenberg este o marcă americană de care mulţi pasionaţi mai tineri de automobile poate că nu au auzit. Era un nume care oferea maşini luxoase similare cu ofertele altor nume mari ale vremii. Unele existente şi în zilele noastre, precum Mercedes sau Rolls Royce.
Vârful de lance al acestor ambiţii erau modelele din seria „J”, lansate în anul 1928. Erau nişte automobile impresionate prin dimensiuni, prezență şi finisaje. Sub capota generoasă erau echipate cu un motor de 8 cilindri în linie, de 6.900 cmc, care furniza 265 CP. Acesta putea imprima vehiculului o viteză de 192 km/h.duesenberg

Partea cea mai interesantă la aceste automobile este legată de caroserii şi interioare. Erau fabricate într-o perioadă în care, nu de puţine ori, producătorul oferea șasiul şi motorul plus alte câteva elemente, iar caroseria în sine era realizată de ateliere specializate care erau independente de fabricant. Acolo activau adevăraţi artişti ai designului şi meşteri ai prelucrării  metalului sau a interioarelor luxoase din lemn şi piele. În final, rezultau niște caroserii impunătoare făcute după specificaţiile clientului care erau montate pe şasiurile furnizate de client.

Citeste continuarea aici

Adaugati comentariu