Ce mai copiaza chinezii – Aproape toate mașinile prezentate la Shanghai sunt imitații

Landwind Range Rover Evoque

Chinezii au obținut ce și-au dorit. Au atras atenția! Și pentru că nu au putut să o facă prin originalitate, lumea s-a trezit peste noapte cu mașini extrem de familiare, dar cu sigle necunoscute. Așa că faceți cunoștință cu Volkswagen Passat și Range Rover Evoque made in China, prezentate la Salonul Auto de la Shanghai.

Au copiat design-ul milimetru cu milimetru. Nu au ratat nicio linie, nicio cută. Iată mașinile noi care par vechi, prezente la salonul auto de la Shanghai de anul acesta.

Hanteg EV – Jaguar F-Pace

Ne-am îndrăgostit de Jaguar F-Pace încă de la primele poze spion. Așa că de ce nu am face la fel și cu Hanteg EV? Jaguar-ul chinezesc are însă o siglă cu un căluț cabrat în grila care seamănă mai degrabă cu un display tactil. Dar nu trebuia să fie la interior? Nota 10 pentru copiere, dar fără notă de trecere pentru execuție.

Zotye Z700 – Volkswagen Passat

Cei care au creat ultima generație de Volkswagen Passat se freacă acum la ochi și nu le vină să creadă. În China există o mașină exact ca a lor. Cu motor turbo de 1.8 litri, Z700 este cel mai luxos model din gama Zotye și costă aproximativ… 12.000 de euro. Da, ați citit bine, trei zerouri. Cel mai ieftin „Passat” nu va fi însă, exportat.

Zotye E200 – Smart fortwo

Cei de la Zotye nu se puteau opri aici. Au construit o limuzină, dar la capătul opus al gamei au poziționat un smart fortwo. Pardon, un E200. Este un vehicul electric cu – spun chinezii – au autonomie cu 25% peste cea oferită de smart fortwo electric drive și costă mai mult ca limuzina lor cu propulsie convențională: aproximativ 13.000 de euro.

Landwind X7 – Range Rover Evoque

X7? Nu prea seamănă a BMW. Dar e un Range Rover Evoque la milimetru. Se spune că imiți doar ce îți place. Așa că englezii ar trebui să o ia ca pe un compliment. Ian Callum nu e foarte încântat. Guvernul chinez a decis că Landwind X7, de trei ori mai ieftin ca fratele original, este cât se poate de autentic. Și marmota împacheta ciocolată în staniol…

JMC S331 48V – Range Rover Evoque

Au chinezii o slăbiciune pentru Range Rover Evoque. Fac ce fac și mai clonează câte unul. JMC S331 48V imită și el SUV-ul coupe. Asiaticii se pot lăuda că le-au luat-o înainte celor de la Land Rover. Au construit un Evoque made in China cu propulsie electrică.

BAIC BJ80 PHEV – Mercedes-Benz G-Class

Cum se spune G-Class în chinezește? Se spune BAIC BJ80 PHEV. SUV-ul de la Mercedes vine cu aceleași linii angulare încă din 1979, când a apărut ca vehicul militar pentru armata australiană. Așa că asiaticii au avut timp să-l cloneze. Acesta este atotputernicul G-Class de China, dar ca să nu trezească suspiciuni, au inserat în grilă lamele verticale tip Jeep. Da, nici nu ne-a trecut prin cap că mașina ar semăna lor cu oricare alta!

Sursă: Autocar.co.uk.

Adaugati comentariu