Un bărbat aflat în drum spre birou în Chicago s-a trezit cu o ciocănitoare privindu-l curioasă prin geamul mașinii. Acesta a deschis geamul și pasărea îndrăzneață a rămas pe poziții.

Faceți cunoștință cu cea mai curajoasă și mai curioasă ciocănitoare din lume, care a devenit deja vedetă pe internet. Pasărea a făcut turul centrului orașului Chicago ca oricare turist într-o zi ploioasă de aprilie, profitând din plin de traseul celui aflat la volan. Între timp, șoferul joacă rol de ghid și îi arată clădiri interesante pe stânga și pe dreapta, printre care o sculptură de Picasso și Institutul de Artă.

“Ține-te bine, o să mergem un pic mai tare, va fi curent un pic. Nu vreau să te pierd. Ai putea să cazi și să te calce vreo mașină”, îi spune amical și îngrijorat șoferul mașinii.

Ba mai mult, Woody cea curajoasă intră în mașină și se instalează comod pe brațul șoferului care continuă să-i vorbească și să o filmeze. Ciocănitoarea îl privește fără nici cea mai mică intenție de a zbura.

“Unde vrei să cobori? Vrei să mergi cu mine la birou?”, sunt întrebările amuzante ale celui care a luat călătorul înaripat la o plimbare prin Chicago.

Finalul întâlnirii om – ciocănitoare nu apare în imagini, dar bărbatul a anunțat pe o rețea de socializare că micuța lui prietenă a coborât din mașină odată cu el și și-a luat zborul.