Volkswagen Polo 2017 își face apariția săptămâna viitoare

Volkswagen Polo (2)

Noul Volkswagen Polo va fi dezvăluit săptămâna viitoare, având la bază nouă platformă MQB A0. Cea de-a șasea generație a mașinuței de la Volkswagen va fi, se pare, o evoluție a modelului actual, și nu o revoluție, neaducând schimbări majore de design.

Mașina mini de la Volswagen a fost surprinsă în teste fără camuflaj, înaintea debutului oficial anunțat pentru mijlocul lunii iunie. Fotografiile spion arată că bara față și farurile par să fie noi, iar luminile de semnalizare din faruri vin sub forma unui W stilizat. Partea posterioară a renunțat la formele curbate cu care ne-a obișnuit, prezentând acum linii drepte, aplatizate.

Volkswagen Polo (1)

Adevărata schimbare va fi la capitolele motorizare și tehnologie. Inginerii au făcut eforturi pentru a oferi un spațiu interior mai generos și o calitate superioară a materialelor, încercând să mențină însă Volkswagen-ul Polo în categoria de prețuri accesibile. Pentru a eficientiza costurile și a trece la un alt nivel al calității, grupul Volkswagen a optat, ca și în cazul noului Seat Ibiza, pentru noua versiune a platformei MQB, denumită A0, dedicată mașinilor mici. Acest lucru înseamnă că ampatamentul lui Polo va fi egal cu cel al modelelor Audi A1, Seat Ibiza și Skoda Fabia. Se pare că ampatamentul actual al lui Polo, de 2.470 m, va primi 90 mm în plus. Acest lucru, plus prezența unor console mai scurte, echivalează cu mai mult spațiu pentru pasagerii din spate și probabil, un portbagaj mai mare.

Volkswagen Polo (6)

Modelul entry level va fi propulsat de motorul aspirat de 1.0 litru, cu trei cilindri. Noua unitate pe benzină, 1.5 TSI, care se va afla și sub capota lui Golf VII facelift, va oferi 150 CP. Versiunile pe motorină vor veni cu 80, 95, respectiv 100 CP, dezvoltați de unitatea 1.6 TDI. Vârful de gamă va fi versiunea GTI. Sunt șanse mici ca gama Polo să primească și o versiune hibridă. Inginerii de la Volkswagen vor monta la noul Polo transmii manuale cu șase trepte și automate, DSG, cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Polo din 2017 va beneficia de prezența unui ecran tactil color, conexiune Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto. Cel mai mare ecran va ajunge la 9,5 inci, depășind în dimensiuni oricare alt display oferit de mașinile din clasa sa.

Sursă foto: AutoExpress.co.uk

Adaugati comentariu