Vladimir Putin, șofer pentru fostul premier japonez

Vladimir Putin sofer

Vladimir Putin a fost șoferul fostului prim ministru al Japoniei, Yoshiro Mori, care l-a vizitat pe șeful statului rus pentru a-i înmâna o scrisoare din partea actualului premier din Țara Soarelui Răsare, Shinzo Abe.

Cei doi s-au întâlnit la Ekaterinburg, oraș din partea centrală a Rusiei, acolo unde a avut loc expoziția Innoprom. Japonia a fost partener al acestui eveniment.

Șeful statului rus și fostul premier japonez au discutat, vreme de o oră și jumătate, în timpul unei cine oficiale. Ulterior, Mori a mărturisit că l-a rugat pe președintele Putin să încheie un tratat de pace cu Tokyo, prin care Insulele Kuril să revină Japoniei. Insulele se află sub administrație rusă începând cu sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În această dimineață, Putin s-a oprit la standul Nissan din cadrul expoziției și a declarat că, în anii ’90, atunci când lucra la biroul primarului din Sankt Petersburg, a condus chiar un model Nissan. “Și este o mașină care chiar mi-a plăcut”, a mărturisit Putin.

Sursă: MK.ru

Adaugati comentariu