VinFast – Așa arată prima mașină construită în Vietnam

VinFast Vietnam (3)

Se pun bazele industriei auto în Vietnam. VinFast este primul producător acolo. Compania tocmai a construit două modele, un SUV și o limuzină, al căror design poartă celebra semnătură Pininfarina.

Cele două mașini vor fi prezentate în octombrie, la Salonul Auto de la Paris. Sunt primele automobile din istoria zbuciumată a Vietnamului. Peste 62.000 de persoane au ales între 20 de schițe realizate de patru casse de desgin din Italia. Liniile finale au fost finisate de Pininfarina.

VinFast Vietnam (1)

Producătorul nu a oferit încă detalii despre motorizare și putere. Britanicii de la Autocar susțin că limuzina este construită pe platforma Seriei 5 de la BMW, iar SUV-ul preia structura de bază de la bavarezul X5. Astfel, acestea ar putea primi unitatea BMW de 2.0 litri pe benzină și ar putea fi disponibile atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală.

Nicio fotografie oficială cu interiorul mașinilor nu a fost făcută publică până la această oră, dar SUV-ul și limuzina ar putea veni pe piață ca rivali pentru modelele premium din segmentele lor.

VinFast Vietnam (6)

Cele două mașini vor intra în producție în septembrie 2019, la uzină care se va deschide în apropierea capitalei Vietnamului, Hanoi. Aceeași uzină va construi și un scooter electric tot cu emblema casei VinFast. Mașinile au șanse mari să fie comercializate la nivel global.

 

Adaugati comentariu