Va costa scump să mergi în centru cu mașina! Uite cât plătesc șoferii din Londra!

Londra

Londra face curățenie majoră în traficul din centrul orașului. Primarul Sadiq Khan intenționează să introducă o taxă care va fi plătită de șoferi în funcție de vârsta și de norma de poluare a mașinilor pe care le conduc.

Capitala Angliei impune norme stricte în privința poluării, în încercarea disperată de a oferi londonezilor un aer mai curat. Începând de astăzi, se va impune T-charge, o taxă zilnică de 10 lire sterline, pe care o vor plăti toți conducătorii de mașini cu motoare pe benzină sau pe motorină fabricate înainte de 2006 și care nu îndeplinesc normele de poluare Euro 4.

Noua taxă va fi plătită doar în zilele de lucru, în intervalul orar 7:00 – 18:00, același interval orar care le impune tuturor participanților la trafic care trec cu mașina prin centru, să plătească o taxă „congestion charge”, introdusă acum 14 ani, de 11,5 lire sterline. Așadar, un posesor de mașină produsă în 2005, care trebuie să străbată centrul orașului, poate plăti 21,50 de lire pe zi.

Londra descurajează utilizarea mașinilor poluate. La începutul acestui an, autoritățile locale au decis scumpirea parcării cu 50% în zona Westminster.

Un studiu realizat în 2015 de King’s College London, aproape 9.500 de locuitori ai Londrei mor anual din cauza unor boli produse de poluarea aerului.

Adaugati comentariu