10 zgomote la mașină care pot anunța mari probleme

drum

Un zgomot la mașină semnalează o problemă care, ignorată poate cauza mari pagube. De cele mai multe ori, drumurile proaste și modul de întreținere sunt responsabile pentru multe dintre problemele mașinii dumneavoastră.

Iată la ce trebuie să fiți atenți:

1.       Zgomot la frânare – acesta poate semnala faptul că plăcuțele de frână trebuie urgent schimbate, asta pentru a nu strica și discul.

2.       Zgomot la turbo-compresor – turbina este pe cale să cedeze.

3.       Zgomot motor – ei bine, acesta este ultimul zgomot pe care ați vrea să-l auziți, asta pentru că anunță mai multe probleme. Cea mai gravă dintre ele este blocarea motorului.

4.       Zgomot la cutia de viteze – uleiul nu a fost înlocuit la timp. Dacă problema nu se remediază prin înlocuirea uleiului, acesta este semn sigur că va ceda în curând cutia de viteze.

5.       Zgomot la evacuare – acesta poate fi rezultatul unui drum plin de gropi. Cu cât gropile sunt mai adânci, cu atât avariile produse mașinii sunt mai mari.

6.       Zgomot la injectoare – o vizită la un service vă va clarifica nedumeririle.

7.       Trepidații puternice la viteze mari – aceste trepidații apar fie de la echilibrarea superficială a roților, fie de la uzura unor piese de direcție.

8.       Zgomot roți spate – acest zgomot poate proveni de la rulmenții de roată, dar nu numai. Problemele pot fi diverse, de aceea este bine să apelați de la primele zgomote ale mașinii, la un service autorizat.

9.       Zgomot suspensie – este bine ca, dacă unul dintre amortizoare s-a stricat să fie imediat înlocuit, pentru că, în scurt timp, se va strica și celălalt, de pe puntea în cauză. Printre cauzele producerii zgomotului se numără pierderea uleiului sau chiar praful acumulat, din cauza căruia semeringurile nu se mai lubrifiază așa cum trebuie.

10.   Zgomot la curea – acesta este un semn clar că s-a slăbit destul de mult cureaua.

Acestea sunt doar câteva dintre cauzele care produc zgomote ciudate la mașina dumneavoastră. Desigur, acestea sunt niște informații generale, pentru ca dumneavoastră să vă faceți o idee despre posibilele probleme. Cel mai indicat este să mergeți la un service autorizat dacă ați sesizat zgomote ciudate și să nu amânați rezolvarea lor. În cele mai multe cazuri, acestea anunță probleme majore, care, nerezolvate la timp, vă pot scoate sume uriașe din buzunare pentru reparația lor.

Adaugati comentariu