Trusa medicală de prim ajutor. Ce trebuie să știi despre ea?

Trusa medicală este necesară pentru acordarea primului ajutor în caz de vătămare corporală produsă ca urmare a unui accident rutier.

Potrivit Ordinului nr. 987/2007 al Ministerului Sănătăţii Publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, din 08/06/2007, conţinutul minim al trusei sanitare auto a fost redactat și pus în concordanţă cu cerinţele UE referitoare la acordarea primului ajutor necalificat. (tabel alăturat).

Conţinutul trusei are un termen de valabilitate de 2 ani.

După expirarea termenului este obligatorie înlocuirea trusei cu alta nouă sau numai înlocuirea de către utilizator a unor materiale vechi din trusă cu altele noi (kit de reîncărcare), dar cu aceleași caracteristici.
Odată cu înlocuirea materialelor noi se va verifica și calitatea cutiei trusei care trebuie să fie întreagă, să asigure inchiderea fermă și etanșeitatea, pentru a proteja produsele din ea faţă de acţiunea factorilor de mediu (temperaturi excesive, umiditate, acţiunea razelor solare) care le pot degrada calităţile. Când plecaţi în vacanţă, pe lângă trusa auto, este bine să duceţi cu dvs. și câteva medicamente pentru combaterea unor afecţiuni ce pot apare accidental: răceală, dureri, ciupituri de tânţari, toxiinfecţii alimentare, răniri ușoare:

Pentru răceală sau gripă: coldrex – 5 pliculeţe, nurofen-10 pastile, aspirine – 10 pastile.
•pentru dureri de cap sau spate (calmante): nurofen, paracetamol – 20 pastile, panadol – 10 pastile.
• pentru diaree (toxiinfecţii alimentare): saprosan – 10 pastile și furazolidon – 10 pastile.
• pentru răniri uşoare: dezinfectante (spirt medicinal, alcool iodat, vată etc). Cei ce suferă de o boală cronică vor adăuga și medicamentele pentru boala respectivă.

sursa foto

Adaugati comentariu