Tesla Model S s-a aprins din senin! Filmul incendiului din garaj

Tesla catches fire

O limuzină Tesla Model S s-a aprins din senin într-un garaj subteran din Shanghai, China. Caroseria mașinii electrice a ars complet. Surprinzător însă, cabina vehiculului nu a fost afectată de foc.

Se întâmplă cu telefoanele mobile, cu tabletele, de ce nu și cu mașinile echipate cu baterii litiu-ion, care sunt foarte volatile? Constructorii își iau măsuri de precauție pentru a preveni incendiul în cazul distrugerii celulelor litiu-ion: montează un sistem de răcire cu lichid și implementează o monitorizare permanentă a pachetului de baterii. Sistemele nu au funcționat însă, în cazul acestei limuzine Tesla.

Camerele video din parcarea subterană au surrpins degajări de fum ieșind de sub vehicul, cu câteva secunde înainte de izbucnirea incendiului. Pe lângă flăcări, și gazele toxice degajate de acumulatori au fost extrem de periculoase în spațiul închis din subteran.

Ce înseamnă denumirile modelelor Tesla împreună? Nu te-ai fi gândit niciodată la asta!

Flăcările au provocat pagube serioase la o limuzină Audi aflată în imediata apropiere. Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

Publicată pe o rețea de socializare din China, Weibo, filmarea a strâns zeci de milioane de vizualizări. O comisie de specialiști de la Tesla va evalua situația pentru a identifica motivele incendiului. “Este o întâmplare deosebit de neobișnuită”, spun oficialii constructorului din Silicon Valley. Elon Musk a reacționat în stilu-i caracteristic, pe Twitter.

Elon Musk Twitter Tesla

“Annual, peste un milion de mașini pe combustie (așa cum spune numele lor!) iau foc și se înregistrează sute de pierderi de vieți omenești, dar o Tesla se aprinde, nimeni nu este rănit, iar subiectul este ultra-mediatizat”, se plânge CEO-ul companiei.

Tesla Model 3 abia cumpărat, daună totală! Ce măsuri ia compania pentru a-i proteja pe șoferi?

Este al doilea incident de acest gen raportat de Tesla în ultimul an. Cu trei luni în urmă, tot un Model S a luat foc pe autostradă.

Adaugati comentariu