Stig de la Top Gear a bătut recordul de viteză la volanul unui… tractor

Top-Gear-Stig-Track-Tor-World-Record-1

Un record de viteză la volanul unui tractor? Da, există și așa ceva. Iar Stig de la Top Gear este noul deținător al celui mai bun timp. Recordul a fost deja omologat.

Echipa Top Gear a recunoscut că este un experiment complet nebun. Sub capota tractorului, se află un motor Chevrolet V8 de 5.7 litri cu 500 de cai putere. Tractorul aleargă pe jante uriașe de 54 de inci, iar acesta este ajutat să oprească de frâne cu disc pe toate cele patru roți.

Top-Gear-Stig-Track-Tor-World-Record-2

Este un tractor cu totul special, pentru că beneficiază de faruri LED, de suspensie pneumatică reglabilă, dar și de o vopsea portocalie, asemănătoare cu ceea ce suntem obișnuiți să vedem pe modelele Lamborghini.

Cu viteza atinsă acum, de 140 km/h, Stig a reușit să depășească recordul finlandezului Vuojarvi, care atinsese 130 km/h în februarie 2015.

Top-Gear-Stig-Track-Tor-World-Record-4

Matt LeBlanc și Chris Harris au urcat și ei la bordul tractorului vitezoman. Actorul spune că are acasă nu mai puțin de patru tractoare. “Trebuie să grăbim un pic activitatea oamenilor la fermă. Când Lewis Hamilton se va retrage din Formula 1, asta va conduce”, a glumit LeBlanc.

Adaugati comentariu