Speed Sisters – Fetele rele care au speriat Orientul Mijlociu

Speed Sisters 2

Fast and furious and female (rapide și furioase și fete). Așa sunt descrise în trei cuvinte fetele rele care au speriat Orientul Mijlociu. Speed Sisters este prima echipă de femei pilot din lumea arabă.

Se dă jos dintr-o mașină modificată și își încalță pantofii cu toc. Este machiată, are unghii cu gel, iar coafura rezistă chiar dacă a purtat cască ore bune. Este Betty Saadeh, are 37 de ani, s-a născut la Betleem și face parte din echipa Speed Sisters. Betty este o norocoasă. Vine dintr-o familie înstărită, care nu este nevoie să facă sacrificii pentru pasiunea ei.

Speed Sisters 3

Nu la fel de norocoasă a fost Marah Zahalka. Pentru a-i finanța pasiunea, familia lui Marah tot amână momentul cumpărării unei case. Pentru ea, cea mai mare realizare este că are parte de susținerea familiei. La 19, a fost campioană la categoria ei de vârstă.

Mona Ali (31) povestește că la 16 ani, când era prea tânără să-și ia permisul, împrumuta mașina surorii sale și gonea cu ea pe străzi, la miezul nopții, când orașul era pustiu. Acum are 31 de ani și nu mai este nevoie să se ascundă. Este printre cele mai curajoase femei din Palestina.

Cea mai sportivă dintre sportive, Noor Dauod (27), nu este obișnuită să piardă. S-a născut în Texas, dar la 3 ani, părinții ei s-au mutat cu ea în Israel. Noor a făcut parte din echipa olimpică de înot, apoi din națională de fotbal a Israelului. Acum este specialistă în drift-uri și conduce un BMW M3 din 1998.

Speed Sisters 4

Ele sunt fetele care urcă la volan cu să câștige și să se și distreze în timp ce aleargă după cel mai bun timp. Este girl power în cea mai pură formă. Instructor și manager le este Maysoon Jayyusi, femeia care acum doi ani a avut de ales între căsătorie și motorsport. “Nu știu dacă am ales bine, dar acum sunt tot pe circuit”, spune Maysoon fără urmă de regret.

Cursele lor se desfășoară pe circuite improvizate, nu departe de piețele de fructe și legume. Pista de antrenament este la o aruncătură de băț de un centru de detenție israelian.

Cu organizația Hamas la putere, teritoriul palestinian este departe de a se bucura de pace. Așa că nu de puține ori, fetele îndură atacuri cu gaze și aud bombe explodate nu departe de circuit.

Speed Sisters

Surprinzător, în loc să fie trimise acasă și sfătuite să se căsătorească, fetele au parte de un sprijin incredibil. „Speed Sisters”, frumoasele care și-au făcut drum, cu viteză maximă, în lumea curselor auto din Orientul Mijlociu, sunt vedete acolo.

Adaugati comentariu