Viitoarea generație Audi A8 se apropie de momentul lansării oficiale. Până atunci, nemții își promovează limuzina de clasă mare cu un nou video care arată că aceasta va fi disponibilă cu funcția de parcare autonomă.

Manevra de parcare va putea fi realizată – așa cum arată clipul – de la distanță, prin intermediul telecomenzii, fără a fi nevoie de prezența vreunui persoane la interior. Este o dotare pe care o au deja rivalul BMW Seria 7, dar și noul Seria 5. A8 va fi însă, prima mașină de la Audi care va primi această funcție. Pe lângă aceasta, limuzina va avea la bord și alte abilități de rulare autonomă.

Audi A8 stopuri

Audi A8 va fi construit pe platforma modulară longitudinală MLB, pe care o are la bază și noul SUV de clasă mare Q7. Viitoarea generație va include în gamă și o versiune mild hybrid, cu un sistem electric de 48 de volți cuplat cu o unitate V6.

Filmarea de jumătate de minut arată un tată oprind mașina și luându-și în brațe fiul costumat în Spiderman pentru a-l duce în casă, în timp ce limuzina își face singură loc în garaj. Costumul de Spiderman este o aluzie la prezența unui model cu ampatament lung în noul film „Spiderman: Homecoming”, care va avea premiera pe 28 iunie.

Audi A8 interior

Producătorul premium susține că mașina va fi arătată doar din față și din profil. Filmarea dezvăluie parțial și interiorul, cu un volan nou cu două spițe și aspect futurist. Sistemul Audi Virtual Cockpit include un display mare de 12,3 inci în locul ceasurilor analog de pe bord.

A8 de la Audi va fi prezentat oficial pe 11 iulie, la Summit-ul Audi de la Barcelona.