Rolls-Royce Cullinan va fi prezentat luna viitoare

Rolls-Royce-Cullinan-19

Cel mai luxos SUV al lumii va fi prezentat luna viitoare. Rolls-Royce a confirmat debutul lui Cullinan pe 10 mai, la capătul unor teste intensive pe glob, în compania echipei National Geographic.

Rolls-Royce Cullinan va prelua partea frontală de la Phantom, cu grila masivă, flancată de faruri LED dreptunghiulare. Cu o prezență robustă, portiere care se deschid în direcții opuse și un sistem dublu de evacuare, Cullinan nu va fi doar foarte elegant, ci și foarte capabil.

Rolls-Royce-Cullinan-17

Test drive Rolls-Royce Ghost – Castelul bântuit

Rolls-Royce trece în contul primului SUV din istoria companiei un interior ultra-luxos, cu scaune, bord și fețe ale ușilor îmbrăcate în piele, finisaje din lemn și detalii metalice. Cullinan vine și cu un instrumentar de bord complet digital, dar și cu o consolă centrală unică, ce integrează controller-ul sistemului multimedia.

Constructorul a dezvăluit că SUV-ul va veni cu așa-zisa Viewing Suite. La apăsarea unui buton, două scaune îmbrăcate în piele și o masă de cocktail își vor face automat apariția din partea inferioară a ușii portbagajului.

Rolls-Royce-Cullinan-7

Cullinan are la bază o platformă din aluminiu, denumită “Architecture of Luxury”. Aceasta și-a făcut debutul odată cu Phantom și va sta la baza tuturor viitoarelor modele ale companiei. Un motor V12 de 6.75 de litri cu 563 CP și un cuplu de 900 Nm pune în mișcare SUV-ul britanic cu tracțiune integrală. Acesta va funcționa în tandem cu o transmisie automată cu opt rapoarte. Cullinan va primi și suspensia pneumatică a lui Phantom, care, cu informații preluate de la camere, radare și senzori, face milioane de calcule pe secundă, transmițând datele către sistemul de direcție și accelerație.

Adaugati comentariu