Războiul stelelor. Cele mai tari SUV-uri din lume se iau la întrecere

SUV-uri tari

Trei dintre cele mai tari SUV-uri ale lumii se iau la întrecere. Bentley Bentayga, Porsche Cayenne și Mercedes-AMG G63 fac o demonstrație de forță pe o pistă de aeroport. Dar printre ele… un intrus!

Bentley Bentayga Speed, Porsche Cayenne Turbo și Mercedes-AMG G63 sunt trei dintre cele mai rapide SUV-uri ale lumii. CarWow le-a aliniat la start pentru a decide regele vitezei. Dar avem un intrus! Este vorba despre Suzuki Jimny, rătăcit printre modelele ultra-performante. Speră să câștige însă, la capitolul “charismă”. Dar acest lucru nu se testează de această dată.

Trebuie să spunem că Bentayga Speed are un motor W12 de 6.0 litri, care dezvoltă 635 de cai putere și un cuplu de 900 Nm. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde. 306 km/h este viteza maximă a SUV-ului britanic.

Cum a bătut Suzuki Jimny un Mercedes-Benz Clasa G?

Porsche Cayenne Turbo e pus în mișcare de un V8 de 4.0 litri, care produce 550 de cai putere și 770 Nm. Cayenne Turbo are nevoie de 3,9 secunde (echipat cu pachetul Sport Chrono) pentru a ajunge de pe loc la 100 km/h, iar viteza sa maximă este de 285 km/h.

Mercedes-AMG G63 are sub capotă un motor V8 de 4.0 litri, capabil să livreze 585 de cai putere și 850 Nm. Mașina aleargă de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și atinge viteza maximă limitată electronic la 220 km/h (240 km/h dacă G63 este echipat cu AMG Driver’s package).

Să nu uităm de Suzuki Jimny! Are motor de 1,5 litri cu 100 de cai putere și curaj cât toate trei la un loc.

Cele patru SUV-uri au luat startul într-un drag race. Ar fi mai potrivit însă, să spunem “cele trei SUV-uri”, pentru că Jimny are cursa sa proprie în care s-a grăbit să pornească. Ce au făcut, vedeți în filmarea de mai jos.

 

Adaugati comentariu