Prima Honda Civic Type R s-a vândut pentru 200.000 de dolari

Honda Civic Type R (9)

Prima Honda Civic Type R care a ieșit pe porțile uzinei a fost vândută la licitație pentru suma fabuloasă de 200.000 de dolari. Întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile.

Suma câștigătoare pentru noua Honda Civic Type R a fost oferită cu șase zile înainte de încheierea licitației. Un total de 22 de oferte au fost înscrise pe perioada licitației desfășurate între 7 și 15 iunie pe site-ul BringaTrailer.com. Suma va merge la Fundația Pediatrică pentru Tumori pe Creier, o organizație non-profit care derulează proiecte pentru combatarea cancerului la copii.

Honda Civic Type R (8)

Mașina este vopsită în Aegean Blue Metalic, una dintre cele patru culori disponibile, alături de alb, negru și gri. Fiecare Civic Type R vine cu un număr de serie unic, amplasat sub mânerul schimbătorului de viteză, iar această poartă înscrisul R-0001, indicând astfel faptul că este prima unitate construită.

Hot hatch-ul are deja în palmares un record: este cea mai rapidă mașină de serie cu tracțiune față pe celebrul circuit Nürburgring Nordschleife: 7 minute, 43.80 secunde.

Honda Civic Type R (2)

Honda Civic Type R este disponibilă într-o singură versiune, cu motor turbo de 2.0 litri cu 320 CP și 400 Nm. Toate modelele vor fi echipate cu transmisie manuală cu șase rapoarte. Honda Civic Type-R se construiește la uzina de la Swindon, Marea Britanie, fiind exportată de acolo în lumea întreagă, inclusiv în țara de origine, Japonia.

Adaugati comentariu