Podeaua unui tren cu pasageri s-a rupt în mers

Se întâmplă în România anului 2018. Podeaua singurului tren care circulă pe ruta Zimnicea – Alexandria, a cedat în mers, iar cei sașe pasageri se declară socați de cele întâmplate. Aceștia sunt hotărâți să dea CFR Călători în judecată, asta după ce au fost nevoiți să înfrunte un frig cumplit.

Un singur tren a mai rămas pe ruta Alexandria – Zimnicea și retur. Acesta are un singur vagon și se află în uz de când, în țara noastră, comunismul era în floare. În apropiere de Smârdioasa, o bucată din podeaua singurului compartiment s-a rupt. În câteva secunde tot vagonul a fost cuprins de zăpadă.

Ministrul Transporturilor declară că acest incident este regretabil și că aproximativ 400 de vagoane au norme de reparație sau de întreținere neefectuate, motiv pentru care a decis să reducă numărul de trenuri aflate în circulație. „Este un accident regretabil. […] Ca să vă spun foarte cinstit, cred că se mai poate întâmpla pe perioada sezonului rece, mai ales că acum este viscol și zăpadă, unele disfuncționalități să mai apară. Mă voi strădui în continuare să îi țin în alertă pe cei de la compania de călători și din alte structuri de transport”. 

De asemenea, deficitul de vagoane reprezintă o altă problemă a companiei, la care încearcă să găsească soluții. Reparațiile care nu s-au realizat la timp, dar și întreținerile defectuoase au făcut ca un număr de aproximativ 400 de vagoane să prezinte probleme serioase care ar pune în pericol siguranța pasagerilor. „Am reuşit şi am prevenit reducerea unui mare număr de trenuri, mai mult de 80 din cele 96, iată că din păcate consecinţe ale managementului neglijent din ultimii ani din perspectiva activităţilor de reparare a materialului rulant produc astfel de efecte care, sigur, că trebuie sa le gestionez eu acum”, a mai spus ministrul.

Sursa Digi24 sursa foto

 

 

Adaugati comentariu