Pirelli va rămâne partener exclusiv pentru pneuri în formula 1 până în 2024

Pirelli

PIRELLI VA RĂMÂNE PARTENER EXCLUSIV PENTRU PNEURI ÎN FORMULA 1 PÂNĂ ÎN 2024

FIA ȘI Formula 1 au propus, iar Pirelli a agreat, o extensie pe un an a prezentului contract de furnizor exclusiv de pneuri, pentru a se respecta intenția inițială stipulată în 2018 și menținerea actualului cadru tehnic, în interesul tuturor acționarilor importanți.

Cea mai recentă cerință legată de pneuri venită dinspre FIA și Formula 1 datează din 2018 și prevedea utilizarea pneurilor pe 13 inch până în sezonul 2020, urmată de o perioadă de trei ani consecutiv pentru utilizarea pneurilor pe 18 inch furnizate de Pirelli, din 2021 până în 2023.

Pandemia COVID-19, care a afectat de asemenea și sezonul 2020 de Formula 1, a obligat FIA și Formula 1 să implementeze măsuri de urgență, printre care și anularea programului de teste pentru dezvoltarea pneurilor anul trecut și amânarea implementării noului regulament tehnic – ceea ce include și pneurile de 18 inch – din 2021 pentru 2022. Drept rezultat, actualul regulament stipulează că pneurile pe 13 inch vor fi utilizate și pe parcursul sezonului 2021, cu trecerea pe pneurile pe 18 inch din 2022.

STEFANO DOMENICALI, FORMULA 1 PREȘEDINTE ȘI CEO:

„Pandemia a reprezentat o perturbare pentru întreaga lume, iar Formula 1 nu a fost imună la aceasta. Noi am luat atunci toate măsurile necesare pentru a amâna aplicarea regulamentului pentru 2022. Suntem foarte mândri de parteneriatul nostru cu Pirelli și le mulțumim pentru abordarea constructivă vizavi de aceste schimbări. Compania Pirelli este foarte conștientă de rolul strategic pe care pneurile îl au în F1 și știm că lucrează din greu pentru a se asigura că produsele sale reprezintă cel mai bun raport dintre performanță și fiabilitate, în noul context tehnic. Așteptăm cu nerăbdare startul sezonului 2021 și suntem încântați de noile mașini și pneurile pe 18 inch pe care le vom vedea din 2022.”

JEAN TODT, PREȘEDINTE FIA:

„Vreau să le mulțumesc celor din Formula 1 și companiei Pirelli pentru colaborarea lor, flexibilitatea și determinarea de a sprijini efortul nostru în această perioadă dificilă. COVID-19 a reprezentat pentru noi o sumă de încercări importante în toate aspectele business-ului nostru, dar prin colaborarea realizată într-un mod pragmatic, am putut asigura stabilitatea pe termen lung și menținerea Formulei 1 la înălțime. Schimbarea pentru pneurile pe 18” va oferi cu siguranță o imagine mult mai incitantă pentru mașinile de F1, dar în același timp a necesitat și o adevărată încercare din punct de vedere tehnic, ce a necesitat investiții și dezvoltare din partea Pirelli care continuă să furnizeze pneuri ce vor performa la cel mai ridicat nivel. În această lumină, și a amânărilor necesare pentru implementarea noului regulament ca urmare a pandemiei, este firesc și logic să extindem furnizarea de pneuri în conformitate.”

MARCO TRONCHETTI PROVERA, PIRELLI EXECUTIVE VICE CHAIRMAN ȘI CHIEF EXECUTIVE OFFICER:

„Lumea motorsportului a trebuit să se confrunte cu dificultățile cauzate de pandemia de COVID-19, dar FIA și FOM au făcut un lucru extraordinar reușind să organizeze 17 etape de campionat în 2020. Suntem bineînțeles încântați să ajungem la un acord care extinde prezența noastră în cea mai importantă disciplină a motorsportului până în 2024. Pirelli a fost alături de Formula 1 pentru mai bine de 70 de ani, încă de la prima cursă din 1950, iar compania continuă să investească la nivelul cel mai înalt de cercetare și dezvoltare, așa cum o demonstrează introducerea pneurilor pe 18 inch de anul viitor. Motorsportul este parte a AND-ului nostru, iar Formula 1 reprezintă un laborator în aer liber care ne permite să aplicăm know-how-ul acumulat pe pistă în produsele noastre de stradă, începând cu gama Ultra High Performance care echipează majoritatea celor mai prestigioase mașini din lume.”

Sursa foto

Adaugati comentariu