Permisele de conducere care expiră în perioada de urgență, își mențin valabilitatea

Permisele de conducere

Permisele de conducere care expiră în această perioadă, își mențin valabilitatea, anunță Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor într-un comunicat de presă.

Astfel“în conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei
nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de
autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă”, se menţionează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa si

Fiat Chrysler luptă împotriva coronavirusului. Află cum!

Este vorba despre permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere.

Permisele de conducere care expiră în această perioadă, își mențin valabilitatea

Dacă aceste documente expiră, pe perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României.

Conform sursei citate cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetarii stării de urgenţă — conform dispozitiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020.

“Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fişa medicală, dosar şcolarizare etc.,) care vor expira pe perioada stării de urgenta”,  se mai arată în comunicat.

Sursa

Adaugati comentariu