Prima zăpadă serioasă din această toamnă a provocat dezastru în Rusia, la Vladivostok. Surprinse de polei, mașinile au luat-o la vale străzile din oraș, deși erau încălțate cu anvelope de iarnă.

Așa au arătat toate străzile din Vladivostok în weekend-ul care a trecut. Avertizările meteo nu i-au convins pe ruși să-și lase mașinile acasă, așa că automobilele lor s-au ciocnit ca ouăle de Paște.

Străzile s-au transformat în veritabile patinoare. Șoferii au încercat să-și oprească mașinile care au luat-o la vale cu mâinile goale, dar nu au avut nicio șansă. Nu există încă date despre numărul răniților, dar serviciile de urgență au fost depășite de situație, iar autoritățile din Vladivostok au fost nevoite să apeleze la ajutor din împrejurimi pentru a trata victimele.

Companiile de asigurări sunt încă în toiul bilanțurilor. În 24 de ore, au fost declarate nu mai puțin de 250 de accidente. Utilajele de deszăpezire ieșite pe străzi au făcut pagube în loc să ajute, pentru că nici ele nu s-au ținut mai bine pe gheață. În aceste condiții, multe dintre mijloacele de transport în comun au rămas la bază, pentru a evita înrăutățirea situației. Nici prognoza meteo nu este încurajatoare. Ninge din nou în această noapte la Vladivostok.