Parcările pentru femei încing spiritele în China

Locuri parcare femei

Chinezii încing discuțiile pe rețelele de socializare. Și asta pentru că, într-un mare oraș chinezesc, femeile beneficiază de locuri de parcare mai mari, pe motiv că ”îndemânarea lor nu este extraordinară”!

Discuțiile despre presupusa rivalitate dintre bărbați și femei apar în toate domeniile, dar parcă cele mai aprinse se învârt în jurul bucătăriei și al volanului. Dacă se spune că cei mai buni bucătari sunt bărbați (fapt care contrazice sintagma ”ciorbiță ca la mama acasă”), chinezii vin să lovească în orgoliul feminin și în ceea ce privește îndemânarea la volan.

Locuri parcare femei

Ziarul Qianjiang Evening News scrie că oficialii orașului Hangzhou au început, din martie, să traseze noi limite pentru parcările din zona serviciilor autostrăzilor. Ei bine, dacă parcările pentru bărbați au lățimea mai mică, cele pentru femei sunt mai generoase, pentru a compensa presupusa lipsă de talent la volan a acestora.

”Spațiile mai mari de parcare se adresează șoferițelor a căror îndemânare la volan nu este extraordinară. (…) Aceasta trebuie privită ca o măsură omenoasă, de bunăvoință ”, declară managerul zonei de servicii, Pan Tietong.

Așa cum era de așteptat, măsura cu caracter sexist a născut reacții dure. Userii de pe rețeaua de socializare chinezească Sina Weibo au luat foc când au aflat de locurile de parcare mai late cu 50%.

”Asta este o manifestare sexistă deghizată sub o falsă grijă. Dacă un șofer poate să parcheze într-un spațiu ține doar de capacitățile sale individuale, nu de sex. (…)Ar trebui, mai degrabă, numite parcări pentru începători!” , au scris userii pe rețeaua de socializare.

Locuri parcare femei

Totuși, numai opt parcări din totalul de 361 sunt dedicate femeilor, iar dacă acestea vor, pot parca oriunde, se apără managerul. Tot el spune că fiecare dintre cele 8 parcări găzduiește, în medie, 15 mașini pe zi.

Ați rămâne, totuși, surprinși de faptul că nu Chinezii au inventat locurile de parcare pentru femei. Acum doi ani, Coreenii au amenajat 5000 de parcări, largi și roz, destinate exclusiv șoferițelor.

Sursa: motor1.com

Imaginea: sunnylol.com, truth4youth.com.au

 

 

Adaugati comentariu