Noul Audi A1 vine cu motoare de VW Polo și doar cu 5 uși

Audi A1

Cea de-a doua generație Audi A1 ajunge pe piață anul viitor, cu motoare preluate de la Volkswagen Polo și fără versiunea în trei uși. 2018 este anul în care nemții vor trimite pe piață generații noi pentru A1, A6, A7 și Q3.

Cel mai mic Audi are la bază platforma MQB A0, rezervată mașinilor mici, pe care sunt construite și noul Polo, noul SEAT Ibiza și Audi Q2. Ampatamentul său va ajunge acum la 2.564 milimetri (+94 milimetri), iar lungimea totală va trece cu puțin de 4 metri. Vor avea de câștigat pasagerii care vor lua loc pe bancheta din spate, dar A1 va veni și cu un portbagaj mai generos.

Cei care sperau că vor avea de ales și o versiune cu 3 uși vor fi dezamăgiți. Noua generație vine doar în 5 uși, Audi reducând astfel costurile de producție. Constructorul din Inglostadt a luat aceeași decizie și pentru fratele mai mare A3, care își va face apariția în 2019.

La capitolul “motorizare”, A1 va prelua unitățile folosite sub capota lui Volkswagen Polo. Așa că propulsorul TFSI de 1.2 litri va fi înlocuit de unitatea turbo TFSI de 1.0 litru cu 3 cilindri și 115 CP. Motorul de 1.4 dispare în favoarea unuia de 1.5 cu 4 cilindri și 150 CP. A1 va fi oferit standard cu o transmisie manuală cu 6 trepte, iar opțional, clienții vor putea comanda versiunea automată S Tronic cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte. Display-ul Virtual Cockpit, conexiunea 4G, sisteme de asistență ca Front Assist, City Emergency Braking sau Pedestrian Monitoring se regăsesc și ele pe lista de opțiuni.

A doua generație Audi A1 va fi lansată în 2018 pe o nouă platformă care va permite creșterea spațiului la interior. Modelul va prelua motorizările pe benzină de la Volkswagen Polo și va renunța la versiunea cu 3 uși.

Sursă foto: autoexpress.co.uk

Adaugati comentariu