Mituri despre traficul urban

Traficul urban

Traficul urban a devenit dificil până și pe motocicletă. Orașele par din ce în ce mai aglomerate,  oamenii sunt tot timpul pe fugă, iar din dorința de a ieși cât mai repede din trafic, unii au tendința să acționeze imprudent, de cele mai multe ori fără a conștientiza acest lucru.

Costin Tătuc, specialist în siguranță rutieră, și Cristi Predoi, motociclist și jurnalist moto, ne oferă câteva infomații de circulație rutieră și demontează miturile legate de traficul urban:

  • Schimbatul benzilor de circulație nu te ajută să ajungi mai repede la destinație. Există un efect de iluzie optică, care ne face să credem că cealaltă bandă se mișcă mai repede, dar încercând să ne strecurăm schimbând frecvent banda, la final vom scoate un timp doar cu 3-4% mai mic, un consum mai mare și un risc de accident, suplimentar, asumat.
  • Polițistul în intersecție = trafic greoi? Posibil. Conducătorii de vehicule au tendința să frâneze în momentul în care văd un polițist deoarece nu știu ce semnal urmează să indice acesta.
  • Ajungem mai repede la destinatie utilizând GPS-ul? Citește continuarea pe zero-accidente.ro >>>

Adaugati comentariu