Matt Damon va juca în filmul Ford versus Ferrari

Matt Damon

Matt Damon va juca rolul lui Caroll Shelby în filmul Ford versus Ferrari, o peliculă ce arată rivalitatea dintre cei doi granzi în sporturile cu motor. Damon nu este însă prima alegere a producătorilor.

Echipa care realizează filmul l-a preferat inițial pe Tom Cruise. Preferințele acesteia datează încă din 2013, dar surse din interior susțin că starul din “Top Gun” și “Mission Impossible” ar fi cerut o sumă care depășește cu mult bugetul producției. Așadar, echipa a apelat la Matt Damon pentru a juca rolul fermierului preferat al Americii. Alături de el, își va face apariția și Christian Bale, în rolul celui mai bun prieten și pilot de teste britanic, Ken Miles.

Site-ul american Variety anunță că James Mangold va regiza pelicula care nu are încă un nume stabilit, dar este cunoscută intern ca “Proiectul fără nume Ford versus Ferrari”. Mangold a regizat producții ca  „Logan”, „Cop Land” și “Walk the Line”.

Acțiunea filmului va urmări doi rivali, Ford și Ferrari, la Cursa de 24 de ore de la Le Mans din anul 1966. Caroll Shelby a șocat atunci lumea motorsportului pentru că trei dintre mașinile sale au trecut primele linia de sosire. Era răzbunarea celor de la Ford după ce Ferrari amenințase că va cumpăra compania, iar Shelby a intrat în luptă de partea constructorului american pentru a regiza succesul în cursa de anduranță.

Producția ar fi trebuit inițial să fie ecranizarea cărții lui A.J. Baime “Go Like Hell: Ford, Ferrari and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans”. Planurile par a se fi schimbat însă, pentru că o rețea de televiziune vrea să transforme cartea într-un serial. Așadar echipa care realizează filmul rezervat marilor ecrane va fi nevoită acum să-și găsească surse de informare în altă direcție.

Cel care va scrie scenariul va fi John-Henry Butterworth, care a lucrat și la “Edge of Tomorrow”, “Black Mass” și “Spectre”.

Adaugati comentariu