Mașina lui Marilyn Monroe, un Ford Thunderbird, va fi scoasă la licitație

Marilyn Monroe Ford Thunderbird (4)

“Diamantele sunt cele mai bune prietene ale fetelor”, spunea Marilyn Monroe. Dar nici mașinile nu le sunt dușmani. Un Ford Thunderbird decapotabil, care i-a aparținut senzualei blonde, va fi scos la licitație luna viitoare, în Los Angeles, California.

Ford-ul în culoarea Raven Black i-a aparținut legendarei actrițe între 1955 și 1962. Casa de licitații Julien’s speră să obțină un preț între 250.000 și 500.000 de dolari, iar estimările sunt foarte optimiste.

Marilyn Monroe Ford Thunderbird (10)

“Nu numai că este o parte importantă a istoriei lumii automobilistice, dar vine cu strălucirea, romantismul și tragedia unei adevărate legende hollywoodiene”, este descriera realizată chiar de președintele Julien’s Auction, casă specializată în oferirea la licitație a unui obiecte care au aparținut unor personaje celebre.

Compania de producție a lui Marilyn Monroe a achiziționat mașina decapotabilă de la o reprezentanță din Connecticut, înainte ca aceasta să se căsătorească cu dramaturgul Arthur Miller. Există fotografii în care și Arthur, și Marilyn apar la volanul mașinii în ziua în care au spus “Da”, la sfârșitul lunii iunie, în 1956.

Marilyn Monroe Ford Thunderbird (1)

Automobilul ar fi fost un dar de nuntă pentru cei doi primit din partea fotografului Milton Greene. Soția acestuia își amintește că Marilyn adora să conducă. “Luam mașina, îi coboram acoperișul și porneam la drum pe autostradă. Ne plăcea amândurora să simțim cum ne bate vântul în față”, povestește Amy Greene.

Șase ani a fost condusă mașina de Marilyn Monroe, înainte ca actrița să i-o dăruiască lui John Strasberg, fiul regizorului Lee Strasberg, cu ocazia majoratului, cu puțin înainte de moartea ei, în august 1962.

Marilyn Monroe Ford Thunderbird (1)

Ford-ul Thunderbird va fi scos la licitație împreună cu toate actele, inclusiv cele care dovedesc că i-a aparținut lui Marylin, dar și cu ambele tipuri de acoperiș: textil și rigid.

Automobilul este pus în mișcare de un motor V8 cu 225 de cai putere și este dotat cu o transmisie automată Ford-O-Matic. Nici 50.000 de kilometri nu a parcurs mașina după ce motorul său a fost reconstruit.

Adaugati comentariu