Mașina în care a murit Lady Diana fusese declarată daună totală, reparată și repusă în circulație

Lady Diana

Lady Diana și-a pierdut viața într-o capcană a morții. Limuzina Mercedes-Benz S-Class în care se aflau Prințesa și iubitul acesteia, Dodi Al-Fayed, pe 31 august 1997, fusese declarată daună totală în 1994, reconstruită și repusă în circulație, a dezvăluit un documentar difuzat la un post de televiziune francez.

 Un jurnalist parizian, Pascal Rostain, a aflat originea limuzinei, un Meredes-Benz S280, care i-a preluat pe Lady Diana și pe Dodi Al Fayed de la Hotelul Ritz. Un prieten al acestuia verificase mașina reparată și o declarase o capcană a morții la începutul anului 1997. Era prea periculoasă pentru a rula pe drumurile publice.

Lady Diana 3

Acesta povestește că în 1994, cu trei ani înainte de accidentul fatal al Prințesei, când Mercedes-ul era încă nou, a fost furat de la proprietarul său de atunci, Eric Bousquet. Un evadat a fugit cu mașina din Paris și s-a răsturnat cu ea pe un câmp de lângă metropola franceză. Mașina a fost declarată daună totală de către compania de asigurări și trimisă la fiare vechi.

Dar în loc să fie dezmembrat după ce fusese declarată o epavă, Mercedes-ul a ajuns pe mâna unui mecanic care a primit autorizație de reparație. Acesta a reconstruit-o și a vândut-o unei companii care furniza mașini hotelului de lux Ritz.

Rostain, care este co-autor al cărții “Cine a ucis-o pe Lady Di?” a dezvăluit informația în lucrarea sa și aceasta a fost preluată de postul TV M6. Documentarul difuzat de canalul de televiziune susține că mașina nu trebuia să fie folosită și nimeni nu ar fi trebuit să călătorească la bordul ei. “Nu venim cu o teorie, o ipoteză, ci cu fapte reale, verificate. Diana nu era în siguranță în acea mașină”, spune prezentatoarea documentarului, Orphelie Meunier. Informația apărută la 20 de ani de la accident agită spiritele în Regatul Unit și alimentează teoria conspirației apărută după moartea Prințesei Inimilor.

Ancheta a demonstrat că șoferul Mercedes-ului urmărit de paparazzi este cel vinovat pentru accident. Acesta rula cu o viteză foarte mare, consumase alcool și folosea medicamente anti-depresive. Limuzina a lovit stâlpul cu numărul 13 al tuneluui de la Pont d’Alma din Paris. Lady Diana era însărcinată.

Lady Diana 4
Prințesa Diana de Wales
1961 – 1997

Sursă foto: The Sun

Adaugati comentariu