Martin. Aston Martin. Daniel Craig își scoate mașina la licitație

Aston Martin 2 James Bond Daniel Craig

Daniel Craig își vinde Aston Martin-ul primit cadou după ce a jucat în Spectre. Mașina va fi scoasă la licitație în această primăvară, de celebra casă Christie. Agentul 007 va dona toate încasările în scopuri caritabile.

Este vorba despre un Aston Martin Vanquish cu motor V12 de 6.0 litri, care dezvoltă 573 de cai putere. Mașina construită manual la uzina Warwichshire din Anglia, a fost comandată în 2014, conform preferințelor actorului britanic. Craig a ales atunci culoarea midnight-blue pentru bolidul său ediție specială, inscripționat 2014 Centenary Edition Vanquish – number 007. Doar 100 de astfel de exemplare au fost construite în 2014, pentru a aniversa centenarul companiei.

“Acest Aston Martin Vanquish este un veritabil tur de forță al ingineriei în domeniul automobilismului și este o reală plăcere să-l conduci. O să-mi fie dor de mașină, dar abia aștept să dau o mână de ajutor celor la care vor ajunge banii”, spune Daniel Craig.

Licitația va avea loc în aprilie, la New York, iar organizatorii speră să obțină o sumă cuprinsă între 400.000 și 600.00 de dolari. Întreaga sumă va ajunge în conturile unei agenții, The Opportunity Network, care îi îndrumă pe tineri spre o viitoare carieră.

Mașinile Aston Martin apar în producțiile seria James Bond de mai bine de jumătate de secol. Totul a început cu “Goldfinger” din 1964. James Bond, interpretat atunci de Sean Connery, conducea un Aston Martin DB5 argintiu. Modelele companiei și-au făcut apariția în toate cele patru filme Bond în care a jucat Daniel Craig: Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall și Spectre.

Adaugati comentariu