Lamborghini pregătește debutul celui mai rapid SUV din lume, Urus

Lamborghini Urus

Lamborghini se pregătește de momentul lansării celui mai așteptat SUV al anului, Urus, care va fi și cel mai rapid construit vreodată. Lamborghini mizează pe acesta să devină un model de referință în segment și tocmai din acest motiv investește masiv în uzina Sant Agata.

Lamborghini promite că Urus va fi cel mai rapid SUV în versiune de serie. La Salonul Auto de la Frankfurt, șeful diviziei de Cercetare și Dezvoltare a companiei, Maurizio Reggiani, a anunțat că Urus va ava o viteză maximă de 301 km/h și va fi cel mai rapid SUV pe circuitul de la Nurburgring. Asta înseamnă că trebuie să bată timpul obținut pe un tur de circuit de Porsche Cayenne Turbo S de 7:59:74.

Urus se anunță ca fiind cel mai ușor și mai puternic SUV și va fi construit pe aceeași platformă a grupului Volkswagen ca și Cayenne și Bentayga. Motorul V8 twin-turbo ar trebui să ofere mai multă putere ca unitatea de 570 de cai putere a lui Cayenne Turbo S, undeva în jurul valorii de 650 CP. Asta înseamnă și mai mult decât ce oferă Bentayga la ora actuală, 600 CP. Masa mai mică ar trebui să-l ajute pe Urus să fie mai rapid ca acesta și la accelerația de la 0 la 100 km/h, pentru care va avea nevoie de mai puțin de 4 secunde.

Urus își va face apariția înainte de Crăciun, pe 4 decembrie.

Adaugati comentariu