Lamborghini a construit un supercar pentru Papa Francisc

Lamborghini Huracan Papa Francisc (2)

De acum încolo îl vom vedea pe Papa Francisc gonind la volanul unui Lamborghini Huracan prin Vatican. Nu, acum doar glumim! Constructorul italian a realizat un supercar pentru suveranul pontif. Dar deloc pasionat de mașini, acesta a ales să rămână cu papamobilul și cu micuțul său Fiat 500.

Mai avem până să-l vedem pe Papa manevrând volanul bolidului cu motor V10 de 5.2 litri și 602 cai putere, în ciuda eforturilor depuse de Lamborghini de a-i construi un Huracan special pentru el. Mașina i-a fost adusă în curtea Vaticanului chiar de CEO-ul Lamborghini, Stefano Domenicali. Doi dintre inginerii care au lucrat la mașină au oferit asistență, pentru că un șofer amator ar fi putut face ravagii în orașul care a fost înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO încă din 1984.

Lamborghini Huracan Papa Francisc (7)

Să nu vă imaginați că Papa a cheltuit din bugetul local ca să-și ia Lamborghini. Huracan-ul a fost donat capului Bisericii Romano-Catolice. Mașina semnată chiar de Papa Francisc va fi scoasă la licitația organizată de RM Sotheby’s pe 12 mai 2018. Întreaga sumă încasată va merge la victimele traficului de persoane, la femei și copii de pe continentul african și la creștinii care sunt persecutați în Irak.

Cel care va plăti cea mai mare sumă va intra în posesia unei mașini unice: acest Lamborghini Huracan LP580-2 a trecut și prin mâinile experților din Departamentul de Personalizare al producătorului italian. Huracan-ul este Bianco Monocerus cu dungi galbene Giallo Tiberino pe toată lungimea caroseriei, în semn de omagiu pentru steagul Vaticanului.

Adaugati comentariu