Japonia va avea mașini autonome la Jocurile Olimpice din 2020

mașini autonome Japonia

Cu doi ani înaintea Jocurilor Olimpice de al Tokyo, Japonia plănuiește o flotă de mașini autonome, care să ruleze pe drumurile publice, disponibile pentru milioanele de turiști care vor lua cu asalt capitala niponă.

Premierul Japoniei Shinzo Abe a făcut anunțul referitor la strategia Guvernului de a pune la punct metropola care va găzdui Olimpiada în 2020.

Autoritățile plănuiesc comercializarea sistemului de rulare autonomă, implementat pentru început, în taxiuri, începând cu 2022, ajutând astfel industria niponă să țină pasul, în ceea ce privește tehnologia rulării autonome și a inteligenței artificiale, cu producători din China, Europa și Statele Unite.

Implementarea unui sistem de rulare autonomă la Tokyo, pe durata Olimpiadei, va motiva  și alte state să urmeze exemplul Japoniei cu ocazia evenimentelor ce implică participare internațională.

Câte femei lucrează în industria auto din Japonia? AFLĂ AICI.

Tokyo va fi astfel primul oraș din lume cu taxiuri autonome. Companiile de taxi au luat deja legătura cu firme specializate pe tehnologia de rulare autonomă și semnează deja contracte, ceea ce forțează mâna Guvernului lui Shinzo Abe să construiască infrastructura necesară după ce a dat deja verde proiectului. Compania de taximetrie Hinomaru Kotsu a parafat înțelegerea cu producătorul de robotică ZMP pentru a echipa taxiurile cu tehnologia care permite rularea autonomă, prin montarea unor senzori, a unui sistem GPS și a unor camere video.

De când a devenit prim ministru în Japonia, în 2012, Shinzo Abe a introdus o serie de modificări în avantajul economiei nipone. Astfel, acesta oferă beneficii companiilor care angajează femei și militează pentru egalitatea salariilor oferite angajaților care ocupă funcții similare, indiferent de genul acestora.

 

Adaugati comentariu