Jaguar-ul condus de Prințesa Diana va fi expus la Classic Car Show din Londra

Prințesa Diana Jaguar

Un Jaguar XJS decapotabil, construit special pentru Prințesa Diana, va fi expus la Classic Car Show, eveniment care se va desfășura în perioada 15-18 februarie, în Londra. Jaguar-ul a fost una dintre mașinile preferate ale Prințesei Inimilor.

Construit în 1983, acest XJS special, cu numărul de înmatriculare E763 KYX, are și două locuri în spate, special montate acolo pentru Prinții William și Harry. În scaunul pasagerului din dreapta, rareori lua loc Prințul Charles. De cele mai multe ori, acel loc îi era rezervat bodyguard-ului Dianei de Wales. Cunoscută la vremea sa cu denumirea XJ-SC, decapotabila construită exact așa cum a cerut Prințesa a devenit una dintre cele mia fotografiate mașini ale anilor ’80.

Celelalte 5.012 modele cabrio produse la Coventry în perioada 1983 și 1988 au fost toate vehicule cu două locuri. Mașina Dianei avea montat și un hard top. Diana ceruse ca interiorul automobilului să primească piele personalizată British Racing Green, ca să se asorteze cu Aston Martin-ul condus de Prințul Charles.

Mașina i-a aparținut Prințesei în perioada 1987 – 1991. Atunci când William și Harry au crescut și nu au mai avut loc în scaunele din spate, Diana a ales să o vândă celor de la Jaguar Heritage Trust, o companie care se angajează să ducă mai departe tradiția brand-ului. A ales apoi un Mercedes 500SL, care a produs controverse în Familia Regală. Nimeni nu mai condusese până atunci o mașină străină.

Printesa Diana

Fanii Dianei, dar și cei pasionați de mașini, vor avea ocazia să vadă mașina condusă de ea la Classic Car Show de la Londra, care debutează peste două săptămâni.

Adaugati comentariu