Noul Range Rover Sport facelift PHEV s-a luat la întrecere cu doi înotători. SUV-ul britanic a parcurs o distanță de 14 kilometri, pe apă și pe uscat, în timp ce sportivii au fost nevoiți să parcurgă 1,5 kilometri prin apă. A fost un fotofiniș.

În versiune PHEV, noul Range Rover Sport facelift este propulsat de un motor pe benzină de 2.0 litri, care dezvoltă 300 de cai putere și care funcționează în tandem cu o unitate electrică de 116 cai, pentru un total de 404 CP și 640 Nm. O baterie de 13,1 kWh îi asigură SUV-ului o autonomie electrică de 51 de kilometri.

Range Rover Sport facelift PHEV (4)

Britanicii au vrut să demonstreze că uriașul pe roți nu și-a pierdut abilitățile în condiții extreme odată cu montarea noului tren de propulsive. Așa că l-au pus față-n față cu o fostă campioană mondială la înot în ape libere pe distanța de 10 kilometri, Keri-anne Payne, și cu atletul de anduranță Ross Edgley.

“Nu e tocmai tipul de rival cu care sunt obișnuită, de obicei, când mă uit în spate, văd altceva”, spune frumoasa din Africa de Sud.

Cei trei au luat startul pe plaja Bentham, din sud-vestul Marii Britanii, cu destinația Burgh Island. SUV-ul Sport a avut de înfruntat apă cu o adâncime de 850 de milimetri, nisip și pietre, dar și-a dovedit forța și a câștigat cursa inedită.