Înconjurul lumii în 5 luni, cu un Porsche 928

Porsche în jurul lumii (2)

Peste 30.000 de kilometri la bordul unui Porsche 928. Francezul Philippe Delaporte a pornit în jurul lumii, alături de fii săi, într-o călătorie spectaculoasă și a ales cea mai complicată rută pe care putea să o aleagă. A plecat de la Paris la New York, dar nu spre vest, ci prin est.

Delaporte a pornit la drum anul trecut, pe 28 mai, cu un Porsche 928 din 1989. Francezul globetrotter, în vârstă de 54 de ani, și-a condus mașina cu motor V8 de 5.0 litri, transmisie manuală cu 5 trepte și 330 CP, de la Paris spre Rusia, Siberia, Japonia, a traversat Pacificul către Statele Unite, a străbătut apoi Alaska, a dat o tură pe la Hollywood, ajungând, în cele din urmă, la New York, după 5 luni petrecute pe drum.

Porsche în jurul lumii (1)

“Am parcurs fiecare dintre cele două etape ale călătoriei cu unul dintre fiii mei. Thibault (29 de ani) m-a însoțit în prima parte, când am parcurs traseul prin Europa și Asia, iar Baudoin (28 de ani) a venit cu mine prin America de Nord. Am împlinit acum visul tatălui meu, pasionat de mașini și de călătorii”, a povestit Phillippe.

Înainte de a porni la drum cu mașina sa cu viteză maximă de 275 km/h, care ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde, Phillipe Delaporte și-a echipat bolidul cu un tracker GPS, pentru ca oricine interesat de ruta sa să-i poată urmări live online fiecare etapă a călătoriei.

Porsche în jurul lumii (3)

“Nu refuz nicio provocare atât timp cât mașina asta funcționează”, spune francezul aventurier.

Nu este prima călătorie de acest gen pentru familia Delaporte. În 2011, Phillipe și fiii săi au vizitat 27 de țări și 23 de capitale, iar în 2010, la bordul aceluiași Porsche, a străbătut Africa.

Sursă foto: Porsche 928 Expedition.

Adaugati comentariu