Hot mini – Audi A1 Sportback e aici

Audi A1 Sportback (3)

Acesta este noul Audi A1 Sportback, dezvăluit de constructorul german pentru a revoluționa segmentul hot mini. Mai agresiv ca predecesorul său, noul A1 vine cu elemente care amintesc de Sport Quattro.

Grila uriașă tipică brand-ului de la Ingolstadt, farurile înguste și alungite cu semnătură luminoasă nouă, nervurile proeminente de pe capotă și o linie mediană care subliniază firea sportivă a mașinii definesc design-ul noului hot mini. Opționale sunt dotări ca farurile LED și pachetul exterior S Line, care aduce prize de aer mai mari și un eleron spate mai mare.

Modelul va fi disponibil în unsprezece culori, iar clienții pot opta pentru un acoperiș într-o nuanță contrastantă. Acest hot mini măsoară 4,03 metri în lungime, 1,74 metri în lățime și 1,41 metri în înălțime.

Audi A1 Sportback (14)

Habitaclul lui Audi A1 Sportback reprezintă un pas înainte în ceea ce privește calitatea. Chiar și în versiune standard, A1 primește panou de bord digital de 10,25 de inci, un volan multifuncțional și aerisiri speciale pe partea pasagerului. Sunt disponibile trei linii de echipare, fiecare aducând cu sine finisaje diferite și accente colorate în jurul gurilor de ventilație, al consolei centrale și al mânerelor portierelor.

Audi trece în contul micului A1 un interior cu spațiu mai generos și un portabgaj mai mare, care poate primi acum 335 de litri. Odată cu rabatarea banchetei, volumul de încărcare crește la 1.090 de litri.

Audi A1 Sportback (6)

Viitorul proprietar de A1 poate alege scaune sport, scaune încălzite și lumină ambientală cu 30 de culori. Tot opțional este și sistemul MMI radio plus cu ecran tactil de 8,8 inci sau versiunea MMI navigation plus cu ecran mai mare, de 10,1 inci. La alegere sunt și două sisteme audio, Audi cu opt difuzoare sau Bang & Olufsen cu 11 difuzoare.

Sub capotă se regăsește o serie de motoare TFSI: unitatea de 1.0 litru cu 3 cilindri, propulsoarele de 1,5 litri, respectiv 2 litri cu patru cilindri sunt în gamă, cu puteri între 90 și 200 de cai putere, cuplate la o transmisie manuală sau la una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Versiunea 40 TFSI va fi disponibilă și cu transmisie S tronic cu șase trepte.

Audi A1 Sportback (13)

Audi pune la bătaie trei tipuri de suspensie, printre care una sport și una cu amortizoare reglabile. Un pachet Performance aduce frâne mai mari de 312 mm în față și 272 mm în spate.

La capitolul siguranță, A1 Sportback primește standard sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulație, care are la bază o cameră ce detectează marcajele. Sistemul va oferi și corecție a direcției. Sistemul de frânare de urgență funcționează pe baza unui senzor cu radar care detectează posibilele pericole și îl avertizează pe șofer în cazul unei coliziuni iminente. Dacă acesta nu reacționează, mașina va aplica automat frânarea de urgență pentru a încerca să prevină impactul sau să reducă efectele acestuia.

Adaugati comentariu